Blog Orang Selangor

31/01/2017

20 TAHUN LAGI VIVIX NI ADA TAK ?

Korang tahu tak ? Nak buat vivix ni perlukan angggur muscadine yang tumbuh di tempat tertentu je. Tempat tuh memang dikaji, yang paling bagus sekali bagi anggur muscadine tersebut. Tapi korang rasa akan habis ke bekalan anggur ni kalau asyik orang minum je ? Jawapan dia Shaklee akan pastikan bekalan sentiasa cukup, itu janji big boss Roger Barnett.


minuman kesihatan vivix shaklee

29/01/2017

KENA RAJIN SHARING

Hhahaha, ini baik punya amanat kepada team aku, team Diet Diet Sihat, hahaha, benda paling mudah , selain dari beberapa tips lain tentang mentoring and coacing, hangpa semua kena rajin sharing kat page nih. Hasilnya nanti sangat berbaloi baloi.


kena selalu sharing nak dapat sales

KOLAGEN : BUKAN SEKADAR CANTIK

Kalau nak cerita pasal kolagen ni, macam biasa semua wanita sukakan kecantikan, kulit cantik moist toing toing idaman perempuan, termasuk jugaklah lelaki. Tapi kalau nak dikaitkan dengan abang joe, abg joe suka nak diskas pasal satu kecederaan yang memang menghantui ramai orang, terutama atlet, iaitu ACL.


kolagen bukan sekadar cantik

27/01/2017

ANAK-ANAK PEMIMPIN AKAN DATANG

Alhamdulillah, anak anak kitorang ni, anak anak shaklee nih, mula mula memang rasa leceh, tapi itulah, sejak kami kerja sendiri, kita jadikan SHAKLEE sebagai satu kerjaya, sikit sikit diorang ni mula faham pasal shaklee, lagi lagi budak yang kecil sekali tuh pun dah pandai, hahhaa. Memang best.


anak anak pemimpin masa depan

26/01/2017

YANG TERBAIK ITU FITRAH MANUSIA

Kau pernah dengar tak, orang tahap zuhud gile, kalau kau offer kereta free, Ferrari dengan Myvi, secara normalnya, fitrahhnya, mamat yang dioffer dua kereta terpower nih, tentu dia nak Ferrari, sebab dah offer free . Kalau myvi nih, memang jaranglahh yang ambil. Sebab semuanya fitrah manusia. Kalau cerita bab terbaik nih, hebat, aku ingat dua ayat ayat cinta nih, dari tuhan kepada manusia,


terbaik fitrah dan lumrah kejadian manusia

25/01/2017

ALANG ALANG SAMBAR 7 TERUS

Kau makan vivix ni selamat ke ? Banyak banyak minum ni tak mudarat ke ? ALhamdulillah, ni produk shaklee, antara yang terbaik. Minuman botanical nih pun adalah campuran bahan bahan power yang terpilih, sebagai antioksidan dan sumber resveratrol terbaik. Macam-macam faedah ada dalam vivix nih. Jadi, toksah pelik kalau takde logo KKM, takde cop KKM, ianya datang sebagai makanan , dan bukannya UBAT.


detox vivix shaklee

24/01/2017

REZEKI HANTAR ANAK KE SEKOLAH

Dalam banyak banyak kehilangan yang berlaku masa buat keputusan yanh penting dalam hidup, ada benda nikmat yang best dapat buat, salah satunya ialah hantar dan amek anak kat sekolah. Hahaha feel siut, pegang payung, dalam hujan, dengar anak anak ni nak cerita kisah kawan dia, masa ni kita nak stabilkan emosi dia, sebelum ke sekolah, sebelum dia balik, biat dia rasa seronok setiap masa datang sekolah.


rezeki hantar anak ke sekolah setiap hari
Hari ahad, pada hari yang sama kami jalan jalan kampung nelayan teluk kumbar, kami geng geng ireach ni pergi cari laksa tempurung yang terkenal di teluk kumbar, punya cari, terjumpa kedai lama . Hahhaa ni semua pengaruh kak lin chalo, ayo, ahaha, cari punya  cari, gps, google, termasuklah tengok fb kak lin, akhirnya  jumpa jugak tempat tuh. Hahha, oklah, best siut, parking dia tak banyak sangat, tapi bolehlah. Menu utama tuh laksa tempurung, tapi kalau tak suka laksa, boleh beli goreng pisang, nasi lemak , atau kuey teow. Hhahaa, feel siut. Hhahaha. Macam  biasa, layan gambar yang ada. 


laksa tempurung teluk kumbar
Kalau kita borak bab SOHO nih banyak pendapat yang kita dengar, semua orang nak soho, beli rumah, lepas tuh hias rumah cantik cantik, janji ada SOHO best, wow, memang mengancam lah. Masa tuhlah kita boleh fokus buat kerja semua. Kalau lelaki pulak, diorang suka buat studio jamming, dalam tuh buat kerja, jamming, buat recording dan macam-macam lagi boleh buat.  Jadi kalau rasa SOHO ni penting, buatlah. Ada pulak yang suka mobile, sebab takda tempat dalam rumah boleh dijadikan SOHO. Ok, itu terpulang kepada pendapat masing masing. 


soho untuk buat business shaklee

23/01/2017

Macam macam perasaan bila datang penang minggu lepas, dari masalah macam macam, tapi rezeki, dapat juga kami datang ke sini, untuk sesi coaching khas. Sabtu tuh kira buat kerja sikit, lepas tu ahad barulah din ajak jalan jalan kampung nelayan. Memang feel pagi pagi stretching bersama tuan Q, sambil tuh sempat tembak beberapa gambar gunakan handphone ZTE dan edit sikit guna photoshop desktop nih. Layan jelah, sambil tuh di jeti sempat buat video pasal landmark study Shaklee. Jom layan gambor yang ado.


kampung nelayan teluk kumbar

SAAT PALING DOWN ?

Bila nak fikir balik saat paling down, sebenarnya banyak jugak bang, kalau nak dikatakan sebelum buat shaklee, dan time buat saklee, banyak sangat down dan up, kalau nak cerita satu satu, aku takut banjir seksyen 8 shah alam. Tapi nak cerita kisahh sebelum shaklee, adalah beberapa moment down tuh.


saat paling down dalam hidup

SEMOGA TUHAN MERAHMATI SAINS

Abang nak kongsi buku best tahun lepas. Kalau nak baca buku best ni dia akan ajar kau jadi manusia. Hahhaha padahal sains, tapi apa beza MANUSIA dengan ROBOT ?

Bacalah buku nih, untuk menikmati bukan sahaja teori sains, tapi kau akan enjoy baca teori terbaik , cara santai, tapi paling penting kau kena hadam dan fahamkan kepentingan sains , kenapa Allah ciptalan sains ni kepada manusia.


buku best baca

PERLUKE SIDE INCOME ?

Zaman penuh pancaroba dan fitnah dajal ni, banyak betul dugaan dan cabaran, gaji sikit, sewa mahal, nak beli ruma macam topik semalam, lepas tuh nak hidup gaya bermewah mewah macam orang banyak duit. Jarang aku dengar orang yang gaji sikit, hidup pun secukupnya, kalau ada tuh memang hebat. Jadi soalan dia, kena ada side income ke ? Ada dua jawapan, perlu dan tak perlu


business buat side income dengan shaklee

20/01/2017

SANGAT BERBALOI ADA RUMAH SENDIRI

Kalau cerita bab rumah nih, sebenarnya boleh jadi gaduh besar, kalau dibincangkan dari pelbagai sudut, kalau bincang dengan agamawan, bincang dengan pakar hartananah jadi lain, bincang pakar ekonomi jadi lain, bincang dengan orang biasa jadi lain. Zaman sekarang memang sukar nak debat pasal rumah, ada yang kata aset, ada yang kata rugi, jadi bagus ke ada rumah sendiri ?


rumah bayar hutang sampai mati

MERKURI YANG PALING TAK BEST IALAH DALAM KOSMETIK

Kalau nak ikut fungsi merkuri ni, ada je fungsi dia , kegunaan dia. Jaranglah kalau Allah cipta benda dalam dunia ni takda gunannya. Cumanya dulu yang abang joe tahu ada beberapa jenis merkuri. Masa orang panggil raksa, ph tinggi ,ini semua belajar sains dan kimia.


bahaya produk kosmetik merkuri

19/01/2017

ROMBONGAN CIK KIAH KE CALIFORNIA

Hahahha, bila shaklee kata ada 300 delegasi ke bumi california, memang dasyatlah kan. Hahha, ni semua pengalaman yang tak boleh dilupakan, antara yang paling gile ialah video kompilasi bebudak ireach gila 360 nih. Yang the making je. Korang tengok yang betul nye kat ireach HD. Hahhaa, beberapa hari di bumi uncle sam, dari Los Angeles sampai ke San Francisco, memang gile.


free trip shaklee ke california

15/01/2017

CERITA VIVIX

Kalau nak dikumpulkan, baik punya cerita banyak gile kot pasal vivix nih,sejak dari 2008, ada je cerita cerita yang miracle, dari muka tak elok, dari gemuk ke kurus, itu belum lagi nak masuk cerita cerita pasal masalah kesihatan kronik, macam hari saya ada cerita pasal pejuang SLE, hooo, kalau dengar nak nangis pun ada.


detoks vivix badan jadi muda cantik kulit lawa

BARU AKU FAHAM SUKAN GUSTI LEPAS TENGOK DANGAL

Cerita yang aku baru tengok nih adalah satu movie yang gile dari Amir khan bersama disney. Ok tajuk dia pun mudah ingat. iaitu DANGAL. Kalau nak sebut makna dia, ianya membawa maksud yang berbeza dalam bahasa hindi. mudahnya ialah dangal ialah wrestling. Hhahaa, kalau bab bahasa tuh serahkan kepada pakar bahasa hindusthan.


amir khan ajar gusti dalam filem DANGAL

14/01/2017

KESABARAN CIKGU DARJAH SATU YANG VIRAL

Assalamualaikum Cikgu Asmadi Samad, saya Faiz Saaid, ayah kepada Arreessa Zulaikha, kelas 1 Neptune. Baru- baru nih saya membaca kisah cikgu di facebook kisah budak darjah satu dari sekolah. Semuanya diberitahu oleh isteri saya, oh ni cikgu sekolah Arreessa. Lepas dari kes tuh, saya terus singgah ke facebook cikgu. Isteri saya pun ada beritahu, cikgu pernah cakap status cikgu pernah masuk siakap keli, masa tuh saya baru hantar anak saya masa orientasi.


cikgu asmadi SKBA

SLE FIGHTERS

Pernah dengar ke SLE ? Pernah dengar tak LUPUS ? Semua benda ni adalah satu penyakit imun yang kritikal, sampai badan semua jadi lemah. SLE tu adalah singkatan kepada Sistemik lupus eritematosus. Penyakit nih adalah penyakit autoimmune. Hahha, kenapa auto pulak ? sebabnya sistem imunisasi badan menjadi huru hara dan menyerang tisu sendiri. Kalau la dia serang sel sendiri, jawabnya memang lemahlah satu badan.


makan vivix shaklee untuk SLE

13/01/2017

FAIZ SUBRI VS FAIZ SAAID

Alhamdulillah, hebat gila faiz subri, berhempas pulas semua penyokong malaysia, dan serata dunia vote gol faiz subri dan last sekali masuk final , 3 terbaik, anugerah puskas award 2016. Lepas tuh, minggu nih, depa umum faiz subri menang, diumumkan oleh legenda ronaldo gemuk. Hhahaa, layan siut, hebat gile,


faiz subri gol tercantik 2016 fifa puskas award

TEKNOLOGI OH TEKNOLOGI

Alhamdulillah, teknologibsekarang ni membolehkan kita buat macam macam, sampai berhubung pun senang, sorang duduk penang, duduk sungai petani, belum lagi yang duduk arab saudi , brunei, dan sebagainya. Kalau dimanfaatkan memang mantop.


coaching downline guna facebook

11/01/2017

JANGAN SAMPAI TAK TERJUMPA DIRI SENDIRI

Hahhaha, ni tema cerita dia, hahaha, cerita hantu seram kaw kaw nih adalah karya terbaru MIG, dibawah kepimpinan major david teo. Alamak, memang kali ini,cerita dia memang lagi dasyat dari cerita seram sebelum ni volkswagen kuning. Memang balik lepas tengok cerita nih, teringat pulak kat Melati nih, kesian pun ada, seram pun ada.


movie seram 2017 MIG

09/01/2017

SEJARAH BANGSA YANG DILUPAKAN

hahhaha movie yang aku rasa korang patut tengok , enjoy, bukanlah babak alisha buatkan kopi untuk zairi, takpun babak pilot part time yang dituduh sebagai pak guard oleh netizen. Tapi banyak banyak movie aku rasa kungfu panda ni paling cool sekali. 


mesej sebenar cerita kungfu panda tentang sejarah

07/01/2017

QUEEN SACRIFICE

Game paling mengancam untuk tahun 2016 bila magnus carlsen melakukan langkah berani mati, iaitu menggadaikan queen untuk memerangkap sergey karjakin. dengan menggadaikan queen, akhirnya karjakin menarik diri kerana tahu, dia akan kalah jugak jika makan queen tersebut. Game ni antara detik queen sacrifice yang terbaik dalam tahun ni, dan magnus carlsen kekal sebagai juara dunia.




DEMAM ? CUBA FORMULA KOJIMA 

hahaha biasanya bila budak demam, kita mak bapak kasi dia rehat, tapi kalauvteruk sangat jawabnya kena jumpa doktor jugak. Sebab mesti ingat, demam adalah simptom kepada penyakit, yang besar besar jugak. Tapi demam jugak satu petanda sel lemah dan badan lemah perlukan rehat.


nutriferon untuk anak demam

04/01/2017

KENAPA BOBOIBOY JADI PELUPA BILA PECAH JADI TIGA ? TEORI PEMBAHAGIAN DNA ADA JAWAPANNYA.

Masa aku belajar pasal sel nih, aku belajar yang sel akan sentiasa pecah dua, pecah dua dua dua dan dua. Kalau sel tuh tak normal, dia akan pecah secara tak normal. Kalau kita belajar pasal sel kanser, sel akan berpecah kepada sehingga tak terkawal. Kalau kau tengok satu episod BoBoiBoy, musim pertama episod 6, kau akan nampak, bila boboiboy pecah kepada tiga pada satu kondisi yang lama, dia akan jadi pelupa. AKhirnya untuk menghalang boboiboy halilinta mengganas, boboiboy angin dan tanah bergabung untuk mengalahkan boboiboy halilintar. Tapi kerana ketidaksedaran probe bercakap TERBAIK, akhirnya boboiboy halilintar teringat kembali dan bergabung kembali menjadi satu.


teori penuaan dengan ungkapan dna telomere

02/01/2017

JANGAN MERUNGUT

Sebab aku bukanlah orang yang layak memberi nasihat kewangan pelaburan macam beribu ribu di luar sana yang ada rumah sampai 30 biji, yang ada kereta 100 biji, yang dah pergi travel 191 negara termasuk Israel, dan macam macam lagi pelbagai penasihat mentor ustaz yang menawarkan ilmu magnet tarik rezeki, tarik duit, dan macam macam lagi. Aku punya nasihat senang je, jangan merungut, stop merungut, haha, aku punya banyak hutang tak setel lagi, duit pun sikit je bukan macam korang kat luar sana business berkepul kepul.


merungut sebab ekonomi teruk

KBAT - KEMAHIRAN BERFIKIR ARAS TINGGI

Hahhaa, sebenarnya gua ternampak istilah ni dalam status status kbat joe malaysia aka Zulhelmi Arif, sebab dia engineer tersohor dari jerman. Lepas tuh pulak, video klip geng UPSR pun ada seorang watak bernama Viki, dia pakar KBAT. Hhahaha, Lepas tuh pak mertua ku kata, malaysia punya pelajar pun sebenarnya lemah takde berdaya saing dalam , sebab kerajaan buat KBAT nih, hahaha.


kemahiran berfikir aras tinggi kbat

01/01/2017

MISI BESAR TAHUN 2017

Alhamdulillah, tahun lepas, seperti tahun sebelum tahun lepas, kitorang buat satu business, fokus pada satu business , yang memang kami suka buat business nih. Alhamdulillah, naik turun business nih, tambah lagi beberapa kesilapan yang kitorang lakukan, yang memang memakan jiwa dan raga, semuanya satu pengalaman dan pengajaran buat kami.


misi besar 2017 selesaikan hutang

DISIPLIN ALFARABI BAND

Alhamdulillah, penghujung tahun baru, saya sempat singgah satu gig kumpulun muzik keras progresive metal Alfarabi band, ingat nak pergi seorang, akhirnya bawa family, sampai sana anak makan dulu, lepas tuh, datang keluarga fahmy sekeluarga, lagi semangat, dengan t-shirt jihad for music, hahaha. Kitorang makan dulu, dan naik je, gig dah start, dua tiga lagu dah terlepas.


alfarabi, band, disiplin teknikal metal