Blog Orang Selangor

31/10/2016

TAHUN CEMERLANG BOLASEPAK KEDAH

Pencapaian kedah tahun ni taklehlah nak dibandingkan dengan zaman Double Treble dulu, tapi tahun ni Kedah adalah pesaing yang hebat, dan layak menang Piala Malaysia, satu satunya piala yang ada setelah JDT dah kebas 3 piala lain.


juara piala malaysia 2016

POWER ELECTRONICS ,3 IDIOTS, DAN INVERTER

Semalam rasanya semua orang dok layan cerita hindustan. Semalam ada jugak cerita tamil sivaji, dilwale, tapi kitorang petang semalam dok layan cerita 3 Idiots dekat SONY Max hyppeTV. Hhahaha, cerita tuh memang dok layan kelakar, termasuklah jugak scene yang penuh emosi.



28/10/2016

Hahaha ni statement mungkkin ramai yang tak setujus, betul ke ? hahha semuanya ada dalam kajian, bukan saja saja cakap, tapi kena fahamkan dulu betul betul. 

Bila nak cakap leader shakler ada ciri ciri yang COOL dan BIJAK, semuanya sebab mereka nih cukup nutrisi. Ye betul, banyak kajian, mengatakan orang yang mudah stress adalah disebabkan kurang nutrisi. Orang yang cukup nutrisi biasanya lebih tenang dari orang yang tak jaga makan dan tak ambil supplement.


landmark study shaklee


26/10/2016

KELEBIHAN GUNA BLOGIT BERBANDING BLOGGER DAN BLOGAWAY

Mencari cari juga apa tools yang bagua untuk melakukan kerja atas smartphone nih. Mula mula dulu guna blogger je. Tapi ada jugaklah limited dia. Lepas tuh pulak guna blogaway. Siap ada section, tapi gambar bila upload tak cunz jadinya. Lepas tuh cari guna blogit, hoo ada kelebihan juga.



25/10/2016

TUTORIAL GUNA BLOGIT

yang pulak satu lagi tutorial best yang korang boleh cuba untuk mantapkan penulisan blog korang. Biasa dah ada idea kaw kaw, jawabnya kena ypdate fb terus, Jangan lupa simpan idea dalam blog peribadi atau blog business


24/10/2016

OKSIGEN OKSIGEN

Cerita pasal kelas haritu lagi, adalah nutritionist tuh cerita  pasal masalah paru paru dan blood flow. Pernah korang tanya ke, kenapa orang sakit paru- paru nih tak hidup lama ? Jawapan dia mudah, iaitu sebab di KURANG OKSIGEN.



Hooo, oklah, sebab nak study pasal oksigen nih, aku pun buat bacaan lagi lagi dan lagi, dapat satu qoute best pulak kat sini, bunyi dia dalam bahasa jawa barat

"Oxygen plays a pivotal role in the proper functioning of the immune system. We can look at oxygen deficiency as the single greatest cause of all diseases." 
--Stephen Levine, a respected molecular biologist and geneticist, and Dr. Paris M. Kidd, Ph.D., Antioxidant Adaptation

Hahaha, cubalah korang fikir , bila oksigen gagal ke tempat sel, itu, memang sel mula merosak, , setiap organ akan mula rosak sebab tak dapat oksigen, semua organ rosak, jawabnya, tak lama dah tuh.

Sebab tuh elakan hisap rokok, habis rosak  paru paru.

Jaga saluran darah tuh, tuh pembawa oksigen jugak

senaman breathing teknik tuh kenna mantop, kena bernafas dengan btul makan 


FOLLOW UP, STRATEGI, DAN DOA


Semalam sepatutnya dah tulis cerita nih, tapi biasalah, balik semuanya nak berehat, akhirnya  habis idea nak tulis. Tapi oklah, pagi ni ada idea sikit, bolehlah tulis cerita pasal supermoms yang berjaya semalam nih, cerita pasal kehebatan lonjakan paradigma mereka.



21/10/2016

KESABARAN OH KESABARAN

punyalah tunggu nak dapatkan maklumat dari Ainul Fadzilah Mustafa, nak renew membership, tunggu punya lama, sempat update instagram dengan page, tunggu punya tunggu dalam sejam, baru dpt maklumat nak renew, nak p renew tuh pulak ,Allah kata sabar dulu,oh rupanya ada hamba Allah datang nak beli shaklee tapi takda Id, terpaksa daftarkan.



REZEKI

Rezeki pulak dia beli set pantang, cukupkan 200 uv, dpt pulak free alfalfa large, padahal tadi baru je update pasal free membership tuh kat instagram. Lwpas member baru tuh daftar, sempat lak coaching dan guide pasal peluang business dan kehebatan #landmarkstudyterbaik dalam shaklee. Oklah, setel hal kat HQ, masa tuk ke pejabat pos pulak. Malam ni customer nak ambil barang lagi kat rumah. Alhamdulillah

#tsunamishaklee
#hunt2shaklee


20/10/2016

Sesi Teh Tarik Session geng Aku Sayang Bini (ASB) diteruskan malam tadi, sambil tengok bola, nampaknya sesi kali ini mungkin hangat , antaranya tentu sekali hala tuju business geng geng shaklee nih. Sambil sambil tuh jugak layan bola piala AFC menonton wakil tunggal Malaysia yang kecundang jugak dengan kelab dari India.


gst naik 8% bukan sesuatu yang mustahil

19/10/2016

18/10/2016

COPY TASK #TSUNAMISHAKLEE SEMUDAH ABC

Alhamdulillah tak lama lagi team ireach nak start program kesinambungan tsunami shaklee 2.0 . the best method nak belajar status power mcm Lyna Noh selalu buat dpt share byk kaw kaw.

tapi bak kata pepatah orang tua tua. nak simpan dalam facebook ni ada je kelemahan, susah nak search balik. Jadi jawabnya kena simpan dan copy semua status baik punya dalam satu tempat yang dinamakan BLOG.

Hari ni nak kongsi kepada korang tipa best nak transfer artikel fb masuk blog dengan mudah. hanya guna smartphone yang berkemampuan ok sikit. Jangan tak tahu kelebihan fb ni, dia ada satu button tekan copy text, semua dia copy terus. Kalau buka website, kena scroll semua dulu. Tuh yang payah sikit guna handphone

Lepaa tub korang pilih application blogger kat smartphone korang nih. Kalau pakai wordpress tuh tanya pakar wordpress, hahha.So buka application tuh dan pilih blog yang kita ada. Dengan rasa gembira tekan paste, lepas tu insert gambar, dan tekan publish.

Lepas dah publish tuh reshare balik kat fb, ajak diorang baca perkongsian korang yang power nih. hahaha lepas tuh kalau rajin, buka desktop macbook edit balik gambar kasi cantik kaw kaw. Tips ni cepat apply sebab ni cara paling mudah save semua ayat power kita dalam blog. Blog ni sepanjang zaman akan tetap relevan. Promote kembali artikel ni banyak kali. hahhaha.

itulah saja tipa sempoi untuk geng fb yang baca newsfeed saya. Khas tipa ni utk geng #hunt2shaklee. Selamat menyertai Tsunami Shaklee 2.0

16/10/2016

15/10/2016

KNOWLEDGE IS POWER

Sapa pernah dengar bwnda nih ? Oh sebelum tuh tahniah semua sebab bonus hangpa semua dah masuk. Tahniah kepada yang berjaya target bonus, capai target.

Alhamdulillah kami dah hampir 4 tahun dengan shaklee, satu USIA yang muda lagi berbanding dengan orang main. Tapi ada satu benda kami tahu, sepanjang kami but shaklee, rahsia bertahan yang paling bermotivasi, but kami terus kekal ialah ILMU, ia KNOWLWDGE.



14/10/2016

Tajuk refleksi kepada apa yang telah berlaku harituh, dari perilaku azmin dan masalah rakyat selangor, cerita hangat nasi lemak anak dara dan kisah silamnya, dan jugak beberapa tragedi kemaluan bahasa yang sangat berbunyi bunyi . 2 episod ini penting bila kita nak kenali Azmin.


azmin sibuk jumpa anak dara dari jumpa masyarakat selangor yang lain

12/10/2016

Dulu tahun lepas ada satu masa, bila datang kelas kak nnn dan abang nnn, lepas tuh pening kepala, adui, asyik asyik pening kepala. Jawabnya memang kena bantai vitamin lah.

Nak diceritakan, masa tuh tetiba lak nak kena berkejar kejaran dari sri rampai ke HQ, pergh siang malam ada program, macam lah power sangat. Masa tuh ku ingat lagi belajar membuat demo produk shaklee. Tapi masih tak pandai lagi, yang power tentu sekali tuan lawyer Mohd Alizal Abdul Razak aka farid kumil. Nak diceritakan kepala dah weng weng, badan dan kelaut nak mencari burung layang layang melayan ombak ketiduran.


vitamin shaklee best kalau dapat free orang sponsor

09/10/2016

APA SEBAB SAYA KENA BERUSAHA BERSUNGGUH-SUNGGUH ?

Semalam saya adalah salah seorang peserta kelas asas blog anjuran idola page facebook kek Lin Chalo, kelas tuh bestnya diajar oleh tuan Hadihaizil Din, blogger tua yang dah lama blogging. Aku lupa nak tanya, macam mana nak jadi sampai tahap public figure dengan menulis blog ? Sebab apa ye hahhaa.


cara terbaik atasi masalah sampah dalam malaysia

Dulu memang gile pasal produk MLM, ada banyak produk yang sememangnya macam hype, dululah, pernahlah jugak jual itu ini, tapi rasanya bila fikir balik memang tak logik. Sampai tak sampai dek akal. Jadi baik aku sambung belajar phd, sampai tak habis sampai pening kepala, hahha.


kenapa aku buat shaklee

08/10/2016

Masa awal awal tulis blog, memang dah ramai kenal blogger terkenal , dari yang cun, sampai macho, sampai yang politik, semuanya menarik bila tulis blog. Oh, lepas tuh muncul pulak macam-macam blogger, hoo ramai gile blogger popular, dari broframstone, ben ashaari, dan paling cool pulak hari ni aku belajar direct dengan Eizil Denai Hati.


blogging style eizil

BERBALOI USAHAKAN BLOG DAN PAGE DIET DIET SIHAT

Memang perhati je bila wife Ainul Fadzilah Mustafa semangat gile tulis artikel artikel dia memang membunuh, tidur lambat hati rosak, kesan nikotinlah, tanda kanser payudara. Tajuk dia tuh sememangnya dasyat. Hoo, jadi punyalah usaha kaw kaw buat entry, baca sana sini, pergh dan paling best, setiap kali baca kita sama sama diskusi, dan satu ilmu baru tuh dapat, dan terus tulis dalam diari maya nih.


page facebook banyak likers

SEBELUM KERASULAN MUHAMMAD, DIA SEORANG YANG JUJUR DAN BIJAK

Alhamdulillah, baru je melepas satu tahun baru maal hijrah, ye memang tahun baru ni banyaklah azam baru aku nih, satu daripadanya nak setelkan hutang ni, ramai peminat dah call aku, aku pun kalau jawab pun sama je, memang tak boleh harap sungguh aku. Oh, macam mana nak hijrah nih, ok ni ayat intro. Ni semua orang tengah sibuk pasal gelaran palsu dan penipuan nih, adui, pening kepala , sebab aku pun pandai jugak menipu.


sebelum kerasulan muhammad

"PADAN MUKA" KENA TAHAN

Bila baca pasal misi ni dalam group wassap yang ada suami Haridah Sahri MamaAlya, mula mula tengok, oh macam misi biasa je, hantar bantuan kot. TApi selepas banyak kali baca, dan diterangkan, baru paham, oh ini bukan misi sebarang misi, ada udang disebalik misi.


zaytouna misi keamanan

07/10/2016

GOOGLE GOOGLE GOOGLE

Bila nak cerita pasal itempat impian nih, rasanya haritu dah cerita, oh tempat yanng sangat spesifik gila nak pergi, banyak tempat yang sangat best, tapi lebih spesifik lag ialah nak pergi Maishima Incineration Plant, tempat pemprosesan sampah di osaka yang sangat cool macam disneyland.


 travel guna google

ORANG JEPUN HIDUP PALING LAMA DI DUNIA

Semalam saya sibuk cerita pasal #destinasiimpianjoelabu, semuanya nak pergi ke tempat persampahan jepun yang cantik di OSAKA. Memang best. Hari ni pulak nak cerita pasal orang jepun jugak. Pernah terbaca kat mana, dan cari news, oh memang orang Jepun adalah orang yang hidup paling lama di dunia buat masa sekarang.


diet orang jepun
"Fergie telah menngaplikasikan nasihat para saintis supaya diletakkan satu meja vitamin D di dalam bilik persalinan untuk diambili oleh pemain kerana daerah Manchester kurang mendapat cahaya matahari sepanjang tahun. "thesukan.com


kepentingan matahari

02/10/2016

BILA KAU DAH BESAR, FAHAMILAH KONSEP QUADRANT NIH ARREESSA,

Selamat Hari JAdi Arreessa Zulaikha, anak pertama babah, takda siapa yang boleh menggantikan kelahiran mu, sejarah mu, susah hati kamu dan setiap memori suka duka arreessa bersama mama dan babah. Sempena hari jadi Arreessa yang ke enam nih, babah nak cerita kepada Arreessa tentang formula ESBI , ciptaan pembuat duit terkenal Robert Kiyosaki .


usaha kuat

01/10/2016

Tengok lah kat kedai nih, sementara belek-belek makanan tambahan nih, tetiba tertengok pinggul rose, ya allah, cantik sangat , hahaha. Inilah masalah dia, tapi kenapa kena ada pinggul rose nih ? Sebab tak suka tengok je, tanpa berfikir, aku pun buat kajian sikit pasal pinggul rose nih. Oh bagus jugak pinggul rose nih, punyalah banyak manfaat rupanya. 


seksi pinggul rose