Blog Orang Selangor

28/09/2016

SEMOGA TUHAN MERAHMATI ASIF A. KHUSHAINI

Aku rasa aku betul-betul suka pada sains masa aku nak masuk form 2, aku tekad masa tuh aku nak power subjek sains. Sebelum tuh aku bajet aku suka subjek matematik. So masa aku belajar betul-betul, buat latihan kaw-kaw, dan aku berjaya naik kelas nombor satu, bersama budak-budak pandai sekolah tuh masa form 3. Lepas tuh,  macam tulah aku suka math dan sains. So zaman matrikulasi, aku suka beli buku, dan bestnya ada satu kedai buku terpakai, kat situ aku beli banyak buku pasal subjek yang aku suka, lagi-lagi buku matematik. Tapi ada satu buku yang best, pasal basic physics, buku tuh kecil. tapi penulisannya santai, dan penuh teori jugak. Aku rasa buku sains tuh sangat best, dan sampai sekarang aku tak pernah jumpa pun buku jenis tuh dalam basaha malaysia.


falsafah sains  asif a. khushaini

27/09/2016

Kalau bab menabung nih, ada yang kata simpan emas bagus, simpan duit seringgit bagus, simpan duit lima ringgit, simpan dalam tabung tuh ini dan macam-macam lagi. Tapi korang tahu tak, bekas shaklee ni semuanya selamat, sebab diorang ni bukan sekadar supplement je berkesan, tapi nak pastikan jugak bekas supplement tuh mesra alam.


duit syiling best

26/09/2016

Boleh kata semua orang akan pening kepala, bila dah terlampau panas. Atau memang dah teruk sangat, jawabnya boleh jadi selsema, kepenatan, dan keletihan. Apa nak buat nih, benda paling teruk masa kepanasan ialah pening kepala. Jadi bila dah pening tuh, ada yang cakap, terus je pergi klinik, takut jadi apa-apa. Ada pulak cakap bantai panadol. Ada yang cakap pulak makan itu dan ini. Ada yang paling sempoi ialah tidur terus.


sakit kepala

23/09/2016

Zaman kemajuan nih, semua orang kata minum jus buah bagus untuk kesihatan. Macam-macam resepi buah ada, campur itu ini dan macam-macam lagi. Tapi hari ini saja nak beringat sikit tentang kandungan gula dalam buah. Jus buah pun kekadang campur gula kasar nak bagi sedap.


tinggi gula

22/09/2016

KAJIAN TERBARU MENUNJUKKAN HIGH DOSE VITAMIN C BOLEH MELAWAN ZIKA

Tak dapat dinafikan zaman sekrang dengan pelbagai virus menyerang umat manusia, dari zaman ebola, H1N1 dan terbaru ialah ZIKA. Pelbagai langkah kita kena ambil perhatian bila tahu semua yang berlaku adalah disebabkan nyamuk aedes. Jadi cuba tips buk siti suami Mohd Zamri Hussin. Pasal penjagaan kebersihan, kenalah beri kerjasama dengan pihak berkuasa.


ubat virus zika

21/09/2016

Pratonton filem Volkswagen Kuning semalam adalah satu lagi penanda aras buat filem Malaysia, terutamanya MIG sendiri. Seperti  biasa David Teo dengan baju kuning, pantun berkerat-kerat dan bahasa pelat melayu, begitu berbangga dengan filem ini. Filem ke 115 MIG  ini memperjudikan nasib Shadan Hashim sebagai pengarah filem ini. Semalam aku menonton filem tersebut, dan ternyata ada beberapa pemikiran gila yang masuk dalam kepala otak aku lepas menonton filem itu sendiri.


filem volkswagen kuning

20/09/2016

KAJIAN PROFESOR DR VALTER D. LONGO MENUNJUKKAN PUASA BAGUS UNTUK ANTI-KANSER DAN SISTEM IMUNISASI

Pernah tak korang tengok binatang yang tak mahu makan, badan dia letih, dia nak berehat je ? Kalau korang paksa dia makan pun dia tak nak ? Bukan sebab dia tak nak makan, tapi itulah cara dia melawan penyakit, dengan PUASA. Puasa adalah cara paling murah untuk buat detox. Detox yang kita tahu bagus untuk singkirkan toksin dalam badan, singkirkan lemak dan singkirkan parasit, yang buat badan kita cergas, tak caya korang boleh tanya Lailasani Ismail, Siti Aishah Usman , birthday girl Chrysalis Nurul , Ebby MohFat, dan ramai lagi .


dr valter longo

19/09/2016

Alhamdulillah, harini page Diet Diet Sihat kami dah cecah 104 ribu likers, bunyi macam kelakar, sebab orang kata page ni susah nak menjual. Tapi bunyi misi viral ni pun tiru misi kartunis terkenal Nazry Salam Misi. So apa yang menarik sangat bila page likers banyak nih ?


viral artikel blog

18/09/2016

Pada hari jumaat, 16/9/2016, memang bangun pagi tuh bangun, selepas solat subuh, rasa sejuk sedap je, rupanya nak hujan. Buka berita facebook, katanya Haron Din dah tenat, tak sampai satu hari, Haron Din menghembuskan nafas terakhir di bumi Uncle Sam, di Hospital Stanford, California, dan selamat bersemadi di sana, atas permintaan beliau sendiri.


haron din meninggal di california

16/09/2016

Macamlah aku baik sangat berdakwah, hahaha, kaki rockers, muka kental , rambut kerinting, memang tak layak lagi nak berdakwah. Tapi aku tengok rancangan dakwah yang ada kat tv, lepas tuh bebaru ni dengan baca quran sejam, kekadang aku rasa bosan, sebab hati aku dah keras gila banyak hitam dari putih, dah tak nampak kebaikan.


makna khalifah

Hari ni bawak keluar semua duit syiling dari tabung shaklee, ye tabung dari canister performance drinks, memang sempoi, dah lah botol plastik dia sangat selamat kepada alam sekitar, tapi jugak sangat pratikcal, ada orang siap buat letak gula, letak biskut, letak mainan, dan paling best letak duit.



Tak sangka, rupanya ada je cabaran yang macam nih, kita  kena tag  kawan kita kat facebook nih, ikutlah tajuk apa yang ditetapkan oleh pemain. Oklah, yang saya tunjukkan kat bawah adalah beberapa siri tagging game yang saya join. Hahha, bedallah, janji tagging.


1. GAMBAR SOHO


BIG WHY ? (amaran, entry ni pendek ) - Ada satu masa, saya kena buat pilihan, dan pilihan telah dibuat, Tak menoleh kebelakang lagi, kerana apa ? KERANA BIG WHY !!!


family shaklee
ALAMAK CHEWING-GUM - Pernah satu hari wife dapat panggilan whatsapp, baju kena chewing-gum, baju mahal lak tuh, apa nak buat nih ? Tapi dia tuh pun dah survey rasanya, terus cakap ngan wife nak BASIC-H, oh pening pale cari ada siapa tak yang ada pengalaman macam nih, hooo.


basic-h cuci chewing gum
Seronok tengok bila anak anak ni dapat jumpa kawan, ye memang mereka secara tak langsung akan lupakan gajet gajet canggih, lagi pulak dibawak berjalan-jalan sana sini. Itulah yang jadi penyebab mereka akan aktif, berpeluh dan penat secara semula jadi, dan akhirnya mudah tidur, dan meningkat antibodi mereka.


kanak-kanak cergas
GERAK SEBELUM SUBUH - Sudah jadi kebiasaan abg joe suka gerak sebelum subuh. Macam mana nak gerak sebelum subuh ni ? Hahha kan masa ramadan kita dah praktis bangun sahur. 


tips tenaga  balik kampung
RAYA CONFIRM MAKAN SEDAP !!! - Ye betul, itu memang takdir kepada masyarakat islam kat Malaysia khasnya, dan tak terlupa jugak seluruh dunia yang menyambut aidilfitri. Abg Joe Labu nak ucapkan Salam AidilFitri untuk semua. Ingatlah insan yang kurang bernasib baik dari kita, dan sentiasa bersyukur.


hari raya kurus

Itu jelah pesanan saya kepada anda semua, baik yang SID, bukan SID, makanlah, feel dia lain weih kalau makan banyak nih, tapi SHAKLEE jelah yang saya berani, brand lain tak berani. Lagi lagi nak raya nih, memang kena buatlah persiapan macam-macam. Kalau orang rasa kena taruk timun vivix kolagen , buatlah apa yang patut. Protection semua makan, vitamin C, vitamin nutriferon, vitamin B, A, semua bedal, tapi pastikan shaklee.


hari raya shaklee

cerita ni simple je, masa start buat shaklee, dapatlah merasa beli kereta baru, bawak balik kampung bolehlah muat banyak beg, dan kereta ni jugak nak pergi bermusafir, cari ilmu dan sebagainya. 


bonus shaklee

15/09/2016

PADA SUATU MALAM, hari di mana kami mula membuka mendapat sales dari page Diet Diet Sihat , semasa tuh ada orang nak cod alfalfa dan esp, di zaman promosi alfalfa november 2012, lepas tuh kami pergi COD, alamak sekali kami keliru dia ni laki ke perempuan.hahaha


layan customer

Ye betul, setakat jadi pembantu wife dalam ujian TTT, sampailah dia graduation, lulus dengan cemerlang gemilang terbilang, saya jarang hadiri kelas nutrisi, tapi ada jugaklah saya termasuk kelas nutriwhite, ambil gambar kelas demo produk kecantikan shaklee, tapi masa kat supermom tuh pulak kami kena jadi model.


kerja kualiti
Dalam setiap aktiviti harian, pergi jalan-jalan, pergi travel, takkan korang tak suka ambil gambar, video, lepas tuh share dengan rakan rakan media sosial. Dunia sekarang ini teknologi nak rekod video, gambar sangat sangatlah dasyat, tak macam dulu, celah mana nak share, cuci filem barulah siap gambar, kena bawak album tuh mana mana barulah dapat tengok.


ireach video terbaik


CANON 6D

Kelas ireach, aktiviti ireach pun sentiasa direkod oleh seorang susuk tubuh bernama Munzir Rahim. Sentiasa merekod yang terbaik, walaupun ada satu masa tuh terlambat datang, tapi dia punya recording antara yang paling best sekali, dengan gajet canon 6D , microphone rode, dan jugak bantuan iphone 6, semuanya menjadi video dia, lagi lagi video NC 2016 bebaru nih, sangat memberi kesan kepada geng geng ireach semua.

KELAS IREACH

Bagi kita, jangan lupa jugak, setiap aktiviti kelas ke, makan ke, jogging ke, jangan lupa untuk dokumentasi, ambillah gambar sebanyak yang boleh. Mesti berguna dikemudian hari, contohnya nak buat entry ini, terjumpa pulak post abam munz yang kacak ini, masa kelas leadership quranic coaching. Last sekali, korang dah tengok video-video ireach ? google je ireach HD shaklee. yehaaa, macam macam video ada !!!


14/09/2016

Masa trip shaklee, kekadang kawan kawan yang bawa anak sangat penat nak dukung, jadi sebab kami ni geng bujang, selalulah tolong jaga .


trip shaklee
hari keberapa tah kat Los Angeles, kami sampai kat hollywood walk of fame, tempat di mana semua bintang bintang batu ni ada kat sepanjang jalan tuh, tak lupa jugak amek gambar berlatar belakang hollywood. 


 hollywood walk of fame

Kelas blog pertama yang saya datang, dibawah pengajaran wak zainul dan akacan. Masa nih akacan masih nak jadi retro ala uji rashid gituh. Antara yang saya bincang dengan dia pasal SEO , saya ingat lagi masa nih saya tanya pasal Black HAT strategy yang dipakai oleh pakar pakar SEO seantero dunia.


ranking google blog
paling lemah bab financial nih, kalau dapat bonus shaklee banyak pun, kalau tak terurus duit, pening kepala jadinya. Jadi kena listkan mana penting dulu dan setelkan satusatuu , itupun kekadang terlepas pandang benda yang terlupa nak setelkan.


settlekan hutang dulu
Merungkai kata-kata Haji Hussain , pembuat buku panduan yang ada dalam rumah ini, buku panduan yang penuh dengan maklumat dan penerangan kenapa makan shaklee ini penting. Perjumpaan dengan master Haji Hussain dalam surau, masa tuh kami solat asar,, masa lepak sekali dengan Mohd Kamarul Baharin, bercerita tentang business shaklee , jatuh bangun, dan datang pergi keluarga shaklee dalam organisasi . Tips haji hussain itu memang terkesan kepada kami , mendengar betul betul apa yang dia cakapkan.


sel sihat
Memulakan dunia pagi ini dengan ucapan Selamatkan Sejahtera, Assalamualaikum , sejahtera kepada kamu semua yang berada di dunia nyata. Alhamdulillah, pagi ini dibangunkan lagi untuk meneruskan kerja di dunia, iaitu menjadi KHALIFAH of Allah.

Nak mulakan cerita pagi ini dengan satu pepatah dari orang kaya . Ayat dia ni bunyi macam pelik, dia kata macam nih pulak.

A friendship founded on business is better than a business founded on friendship. John D. Rockefeller


group shaklee
Alhamdulillah,hari ini saya tertarik dengan poster suami Zainah Mukhtar tentang parut chicken pox. Memang terbaik abang ini, memang mula mula dah parut, tapi lepas tuh, elok je, amalkan perlahan lahan, akhirnya muka dia makin lama makin cantik. Kenapa jadi begitu ?


esp shaklee cantik
Dari semalam eh bukan dari dulu lagi aku rasa benda ni kena cakap dekat sini, sebagai satu tulisan dan pendapat aku jelah. Sekarang ni istilah ni sangat popular, ada yang kata dia bangga jadi OCD, tapi tak kurang juga ramai pula yang membenci jadi OCD. Itu pun sebelum ni terbaca pendapat Lyna Noh dan Salwa Mohd Saleh tentang OCD.


13/09/2016

Game semalam antara Manchester United dan Manchester City dimenangi oleh City, antara yang dilabelkan sebagai derby paling mahal di dunia. Dalam sejarah juga derby manchester ni mendapat liputan khas dari media Sepanyol selepas el-classico. Ini semua disebabkan oleh pertembungan dua manager paling berpengaruh di dunia, Pep Guardiola dan Jose Mounrinho. Ternyata , walaupun City dibarisi pemain yang kurang mantap berbanding dengan barisan Manchester United yang dibarisi Zlatan, Pogba dan Rooney, City berjaya menahan asakan dan menguasi bola 60% , dan Mounrinho gagal menggodam algoritma Pep, walaupun ternyata algoritma Pep tetap sama dari dulu dan kini, iaitu TIKI-TAKA. Hari ni mari kita lihat dunia bolasepak Pep melalui perspektif Computation Science , bidang yang melibatkan pengkajian khusus tentang algoritma dan matematik.


manager paling hebat dalam dunia

Kalau siapa yang suka baca topik perniagaan, baca buku Robert Kiyosaki, mesti dia hebat gila tahu 4 quadrant tuh, Paling best mesti robert kiyosaki bagi contoh burger McDonald dan burger biasa. Nak diceritakan, burger beli kat kedai biasa, lagi sedap dari burger McD. Ye itu memang tak dinafikan, burger pakcik din seksyen 8 semestinya sedap dari burger keras McD. Tapi burger pakcik din nih, kat situ je jual, tapi McD serata Malaysia jual. Kenapa jadi macam tuh ? Sebab McD develop sistem supaya satu malaysia resepi burger tuh sama, memang kurang sedap, tapi semua memiliki sistem perniagaan yang sama.


sistem kejayaan

11/09/2016

Nak cerita pasal ESP memanjang memang best, 9 asid amino yang penting untuk badan, kalau tak memang sukarlah nak dapat betul betul protein yang bagus untuk badan. Nak buat macam mana nak dapatkan protein tuh ? First time saya minum pun masa tuh wife saya suruh saya try soy protein lagi satu CINCH SHAKE, tapi kalau campur, lagi best, memang best. 


esp shaklee

10/09/2016

Alhamdulillah, hari ni dapat makan roti  canai lembab sedap di seksyen 6 shah alam. Ye memang  lembab sebab ramai gile order jadi lembab badan nak menunggu bila nak siap, padahal bungkus biasa 5 je. Tapi cerita aku hari ni bukan pasal roti canai, tapi cerita macam mana nak dapat banyak like. hahhaha, bila sebut  pasal like nih, ye facebook ni ada hal macam macam. Ada dua jenis like, satu  yang like post, satu likers fb, ok dua  dua kita bincang.


cara dapat banyak like status facebook

Salam senja semua, nampaknya hari ini abg joe lambat sikit bersiaran, oh nampaknya tentu peminat tak berapa setia abg joe Irene Kass tertunggu tunggu berita dari abang joe. Hari ni cerita bukan pasal makan shaklee, bukan makan supplement, tapi cerita kepentingan dan asas paling penting dalam diet itu sendiri.


kanser tanpa kimo

08/09/2016

Alhamdulillah, bangun pagi tadi rasa bersemangat nak tulis status poyo nih, sebabnya, hari ini baru nak test power produk shaklee yang power nih, produk yang dimakan oleh angkasawan kembar Mark dan Scott Kelly, iaitu LIFESTRIP. Produk ni boleh kata semua produk shaklee tuh, dicompile compress dalam satu papan macam panadol, tapi yang ni lagi sihat dan mudah nak travel.


produk shaklee paling power

07/09/2016

Selamat pagi semua, korang semua tentu gembira gila, sebab bulan ni sebab Shaklee Malaysia ada promosi Energizing Soy Proteins dan Vitamin C. Bak kata Roslan Ghazali, bulan ni adalah bulan kecantikan. Amacam best tak ? Memang abg joe akui, bulan ni memang bulan buat duit, sampai dapat berita dari kawan-kawan SID, mereka kena berperang harga, semata-mata nak jual produk Shaklee yang paling best idaman rakyat Malaysia. Ye ke idaman ?


soya sebelum dr shaklee

06/09/2016

Dulu masa aku dah buat master, aku suka dah mula tertarik pasal business, ini semua bila wife sendiri yang cari peluang perniagaan yang ada kat internet. Ye, masa tuh kami jumpa seorang blogger jelita, dia ajak join business dia. Hoo ok, seronok jugak diorang ni semangat cerita pasal businesss.


buang masa buat phd

05/09/2016

Allah MAHA MENDENGAR LAGI MAHA PEMURAH. Bila haritu cakap dengan maryam saje je nak ajak dia makan nasi lemak malam, tapi tak tahu nasi lemak kat shah alam waktu malam yang sedap. Jadi malam tuh bedal nasi goreng jelah. Kempunan nak makan nasi lemak, saja saja je ajak .


allah maha pemurah

04/09/2016

pada tahun 2003, aku dah dikenalkan kepada vitamin Shaklee, nama shaklee pun didengar bila member semua ajal join business, ajak member join dengar talk , tapi masa tuh berfikiran bila jadi student kena fokus belajar. Lepas tuh terdetik jugaklah nak tahu pasal online business macam macam MLM jugak jumpa, ramai keep on datang offer business.


pengedar shaklee utm skudai

03/09/2016

JANGAN KATA RIAK YANG TAK RIAK PUN ALLAH TARIK SENANG SENANG JE. Tapi beza orant yang riak dan oranf bersyukur ni ialah orang yang riak dia tak boleh terima kenyataan dia salahkan orang lain dia rasa Allah tak adil dan macam macam kata negatif.


02/09/2016

Ini baik punya tajuk lagu, kalau nyanyi, Dinda !!!, Kanda !!! burung pun turut menyanyi. Ini lagu popular sampai sekarang, lalalalala. Tapi korang pernah fikir ke, nak seiring dan sejalan tuh senang sangat ke ? Nak balancekan tayar kereta pun kena selalu buat alignment dan balancing, inikan pulak pasangan hidup.


suami isteri buat business

01/09/2016

Salam sejahtera  semua, harini uncle mutu  sempat mengajar bebudak supermom menulis blog, cerita  balik pasal SEO, google ranking, cara pengalaman, soolution dan macam-macam lagi yang berkaitan dengan Shaklee, tapi ada  satu benda yang uncle mutu perasan pasal blogging, benda paling penting nak tulis, supaya blog korang superpower macam blog Ben Ashaari , tak pun macam blog uncle mutu.




tips tulis blog