Blog Orang Selangor

30/08/2016

Alhamdulillah, kesedaran makan shaklee BETUL-BETUL tuh datang, bila masa saya mendengar kembali, masuk kelas Roslan Ghazali, kena makan banyak, lepas tuh saya terus buat pembacaan, demi pembacaan. Sampailah satu tahap mengkaji land mark study, dan pembacaan ni diteruskan hingga sekarang.


28/08/2016

Alhammdulillah, haritu dapat jugak merasa ayam goreng sedap. Kenapa ayam goreng tuh sedap ? ye memang rasa dia lagi sedap dari restoran popular tuh. Kenapa jadi macam tuh ? Sebabnya ialah dia guna ayam organik. Hahhaa, kenapa boleh jadi sedap pulak ? Sebab ayam organik ni memang special sikit. Dia punya isi dia kenyal padat, tak macam ayam biasa. Itu pasal dia sedap. lagi selamat, dia tak dicucuk, dibela macam ayam kampung, dan boleh kurangkan risiko kanser.


bandar pinggiran subang
Cara jual vivix update blog mesti mula awal sebab kesan dia lambat skt, so sentiasa update dan promote selalu bagi full set termasuk VIVIX. edit artikel yang dah ranking dengan solusi vivix. Hooo berjaya betul Azeni Ahmad nih contohi ketokohan beliau yang duduk di kota damansara. Hahahha power weih huhuhu.


Saya memohon maaf jika ada poster saya sebelum ni yang memperlekehkan doktor , termasuklah doktor pakar. Saya berpegang teguh pada prinsip pengasas Shaklee, Dr Forrest C Shaklee, kami sangat-sangat menghormati doktor, DOKTOR memang pakar dalam bidang perubatan, pakar dalam bidang medical, pakar dalam merawat sesuatu penyakit. Pakar dalam mengesan simtom dan dianogsis.


pengedar shaklee

27/08/2016

Alhamdulillah, bangun pagi tadi dapat merasakan nafas udara pagi di Shah Alam, dan terus solat subuh, dan teruskan kerja di komputer. Nak cerita kerja sekarang ni, sangat best, walaupun banyak lagi hutang tak setle-setle, tapi memang enjoy( bukan enjoy tak bayar hutang langsung, peringatan untuk uncle jugak nih) . Uncle nak cerita sikit lah kat adik-adik semua, mana tahu mak atau ayah korang nak jadi join dan jadi sebahagian family kami bersama Ainul Fadzilah Mustafa.


business shaklee
Kejayaan dalam blogging ni bukannya buat sehari dua, lepas tuh terus meletup dapat hasil, kena bersedia jiwa dan raga, masa nak update blog memang menghantui para blogger. Sememangnya membina sebuah blog tuh, perlukan masa, dan tunggulah hasilnya , memang di luar jangkaan.


blogger hebat
Boleh dikatakan fizik mudah yang berlaku dalam dunia harini, bermula dengan teknologi automotif, bangunan, getaran, adalah hasil daripada hukum newton. Walaubagaimanapun, semuanya menjadi huru hara bila seorang yahudi german , Albert Einstein berjaya memperkenal teori relativity, yang mengubah sama sekali konsep graviti Sir Isaac Newton.


keberkatan masa

23/08/2016

Alhamdulillah hari ini saya dan rakan-rakan yang sekarang ni tengah feel kesejukan di atas Cameron Highland nih dah nak turun dah ke bawah. Hari ini pun nak melawat lagi beberapa tempat yang menarik di Cameron , sebelum nak pulang ke rumah masing-masing. Banyak lagi misi dan visi dan cita-cita kerja keras yang perlu dilakukan. Tapi tak bermakna business tinggal, sebab kita sekarang ini semuanya online, sempat juga semalam melayan prospek yang bertanyakan tips permakanan bagi masalah darah tinggi.


cara dapat banyak like

22/08/2016

Zaman dulu kalau kita tengok kecantikan artis, kita tahu diorang ni memang sangat marvelous, tak kisahlah, hollywood, bollywood, dan zaman dulu punya filem, aku memang cakap Sarimah paling lawa sekali. Tapi zaman sekarang ini semuanya nak cepat, sangat sangat kosmetik, semua benda boleh buat, pembedahan plastik, botox, muka biasa jadi macam anak patung, makeup tebal muka dah jadi lain. Zaman sekarang ni nasi lemak 20 sen, boleh jadi nasi lemak ayam, lepas tuh semua muka K-POP sama je, macam bolehh beli kat pasaraya je artis K-POP ini. Kalau pembedahan itu takda kat malaysia, boleh jadi buat kat Thailand. Itu pasal kekadang tengok keras tak natural, hahahha.


kecantikan dari peringkat sel

21/08/2016

Uncle mutu ditugaskan untuk menjadi AJK bagi program iReach Super Star, program mengiktiraf wira wira ireach family yang berjaya naik rank dan pakar menjual set detox dan vivix. Tugas uncle mutu senang je, cuma kawal lagu apa nak keluar, selain itu persembahan apa nak buat.


irene takut jumpa abang

Dr Forrest C Shaklee , pergi mengadap ilahi pada umurnya pada 91 tahun, tapi legasi Shaklee dia akan diingat sampai bila-bila. Produk yang dia buat, signature vitalea dah seratus tahun, herb-lax, dan jugak teknik mengestrak protein dari soya.

Tapi jangan lupa juga, dalam Shaklee, produk shaklee makin lama makin banyak, dan falsafah itu diteruskan oleh para saintis Shaklee. Memang hebat. Tapi , nampak production agak slow, bila Shaklee di pegang oleh syarikat farmasi di Jepun.


nutriferon shaklee
Baca balik cerita kat bawah ni, sungguh seronok dia, sebab, doktor tuh terkejut, dalam masa 6 bulan, Doktor tuh kata, sukar nak merawat kanser awak nih, tapi saya tengok kanser ni sukar nak merebak. Jawapan dia sebab kandungan RESVERATROL dalam badan awak. ni cerita dia dalam bahasa inggeris


ubat lawan kanser

20/08/2016

Sebelum nak tidur ni, saya nak belanja satu gambar lagi khas untuk supergrand nanny


Saya mula mula join kelas kak N masa di PJ, masa tu wife baru mula kenal shaklee, masa tu tahun 2012, bulan 2, kami hanya pergi setengah hari je, kami ada majlis tunang adik saya.


business shaklee
Tahun 2016, delegasi Malaysia selamat menghadiri Shaklee Global Conference yang diadakan di Orlando, Florida. Bak kata Mohd Kamarul Baharin, semuanya nak meraikan kejayaan shaklee dan Disney, 60 tahun jugak, di bandar yang sama dengan kelahiran Disney Land pertama di dunia. Boleh kata, banyak aktiviti yang best, selain dari makan makan ala zaman di raja, pergi melawat space shuttle, pergi shopping perabis duit yang tak habis, saat yang paling menggembirakan diorang ni tentu sekali mendengar sendiri cerita menarik kembar angkasawan Amerika, Mark Kelly dan Scott Kelly. Semua jadi gile rekod video macam video Aya Chalo , lepas tuh macam biasa kena amek gambar bersama Mark dan Scott. Kat Malaysia ni pun ada jugak, tapi ambil gambar dengan Upin dan Ipin, botak jugak, tapi watak kartun lah.


kelebihan kembar seiras

15/08/2016

Korang pernah tak rasa masakan Terengganu ? Yang biasa korang makan tentu sekali Nasi Dagang kan ? Itu semua standardlah, tapi yang aku pergi minggu lepas ini lagi best, sebab yang ini sangat unik, sebab semuanya home made, terasa sup sedap Mee Chalong dan Nasi Lobak , yang berkhasiat di Delong Cafe & Such di Seksyen U2 TTDI Jaya, Shah Alam.



Rabu minggu lepas, kami ikut Arreessa melawat Wildlife Park, Sunway Lagoon. Ini semua terjadi sebab Ainul dapat 4 tiket  percuma kami anak beranak ke Sunway Lagoon.  Jadi pada tarikh ini, kami ikut jelah Arreessa pergi lawatan bersama  cikgu dan rakan kesayangannya.


zoo dalam bandar sunway lagoon

14/08/2016

Sukan sepak takraw adalah sukan yang aku suka sangat main sebenarnya, dari sekolah, dari kecil sukan ni pilihan aku, nak wakil sekolah, wakil kolej, main sukan ni lah. Tapi bukanlah power sangat pun main, ada pun main petang masa kat UTM pun, sampai orang ingat aku ni budak kelantan. Ramai player yang bagus bagus aku jumpa kat UTM dulu.


killer sepak takraw

13/08/2016

Saya masih ingat, pada november 2014, ada satu ketika, kami dah tak layan sangat main fan page facebook, kami sibuk fokus blogging. Tiba-tiba page yang dibangunkan, turun mendadak dari 90k likers ke 60k likers. Akibat malas nak update, sebab fikir takda sales, akhirnya page ni makin lama makin bosan, jadi sehingga 59k likers je.


cara dapat like facebook

12/08/2016

Alhamdulillah, dalam banyak-banyak perancangan, jadual, aktiviti, kelas, perayaan, lawatan , dan macam-macam lagi, walaupun muhyidin yasin dah tubuhkan parti politik pribumi bersatu padu, tapi saya tetap nak ke satu program anjuran ireach yang akan diadakan pada 20 haribulan ini. 


11/08/2016

Alhamdulillah, pada hari ahad lepas, aku sempat singgah  di satu tempat yang ramai kata antara cendol terbaik dekat Kuala Selangor, sepanjang jalan nak ke Tanjung Karang, kalau korang tak singgah kat sini, memang tak sahlah. Tapi dia punya kedai senang, kalau korang datang dari tanjung karang ke Kuala Selangor. Memang best untuk layan cendol tengah panas, sambil pekena rojak. Memang layan.


cendol sedap kuala selangor

09/08/2016


Latihan ramadan korang macam mana ? Semakin dilupakan ? ke dah lupa dah, ke tak faham langsung setiap amalan tuh ?

Bak kata seorang alim ulama, waktu sahur orang biasa ialah bangun makan isi perut kosong, sebab nak puasa. Tapi lainlah pulak waktu sahur orang beriman, diorang ni ambil masa untuk bertahajud, waktu ni paling best, udara segar, bangun pagi, sesuai untuk berdoa.


kelebihan waktu sahur

08/08/2016

2 ORANG JE DATANG ? 

Pengajaran ilmu kepada anak anak organisasi chromatic . Kita biasa dah buat poster cantik tahap gaban yang datang seorang je. Memang best. Itu semua menguji kesabaran dan keberkesanan teknik dan ilmu yang hendak kita sampaikan.


kualiti kuantiti
Pengalaman coaching macam ini memang jarang, sebab yang antara kelas yang jarang berlaku. biasanya coaching ni antara upline dan downline, biasanya shaklee mak mak yang hadir coaching.

Tapi sesi ni memang sesi tertutup punya, khas untuk para husband, kelolaan abg gagah Naquib Hussain, pening kepala aku sebab masa ni aku gerak dari sungai petani dari pukul 4 pagi, sampai shah alam kul 8 setengah pagi, hahaha. Layan siut, last last kerja aku mengantuk, tapi sempatlah gambar aku muka hensem gagah,walaupun lepas tuh terus gerak ke KL pulak.


business shaklee suami

06/08/2016

Aku masih ingat lagi, pada tahun berapa tah aku baca buku nih, tapi ni buku dubook yang aku beli dan baca bersungguh-sungguh. SEbab tajuk dia memang sangat jelas.

Dalam buku ni, penulis penulis tersohor dari geng SokerNet membantai perjalanan bolasepak malaysia, yang masih gagal ke Piala Dunia, walaupun kita syok layan olimpik. Paling penting nak tahu bagus ke tidak ialah ke Piala Dunia.


piala  dunia

05/08/2016

Bila kau kata lagu Dangdut, tentu sekali ramai terbayangkan gelek ala-ala mas  idayu, amalina, haida, sheeda, dan macam-macam nama ratu dangdut malaysia. Itu belum lagi gelek maut seksi punggung besar artis Indonesia, Inul Darasista, dan macam-macam artis dangdut lain. Memang lagu penuh gile takda makne, muzik disco moden, gelek maut baik  punya. Belum lagi cerita kelab dangdut. Tapi  , kalau korang biasa dengar lagu Salleh Yaacob gali gali lobang, korang kena ambil tahu pasal Rhoma Irama.


dangdut dakwah nasyid

04/08/2016

" Allah jualah yang menghantarkan angin, lalu angin itu menggerakkan awan; kemudian Allah menyebarkan awan itu di langit sebagaimana yang dikehendakiNya, dan menjadikannya berkelompok-kelompok; lalu engkau melihat hujan keluar dari celah-celahnya. Maka apabila Allah menurunkan hujan itu mengenai sesiapa yang dikehendakiNya dari hamba-hambanya, mereka serta merta bergembira; ( arrum 30:48) "


hujan al-quran

Hari ini dalam newsfeed aku semuanya share pasal kembalinya pengasas MyDin kepada Ilahi. Mydin telah mewujudkan satu rangkaian business yang besar dalam malaysia ini dan tentu sekali meninggalkan legasi yang diwarisi.

Intro tadi semuanya nak cerita tentang legasi yang boleh diwarisi. Semua orang kalau boleh, nak buat satu business, satu pelaburan, di mana ianya dapat diwariskan oleh anak-anak, supaya anak-anak hidup senang selepas ketiadaan mereka.


business shaklee

PADA 29 SEPTEMBER 2010

Masa tu bawak Ainul Fadzilah Mustafa pergi check up minggu keberapa tah, anak pertama kami dalam kandungan. Bila doctor check, doctor kata, nak kena bawa keluar dah. Hahhaa, gile lah terkejut. Tapi doctor Zamri DEMC tu kata nak check dulu, baby stabil ke tidak, kalau stress sangat jawabnya, kena bawak keluar jugaklah harituh jugak. Lepas dah check , ok doktor kata, kita akan bawak baby keluar pada 1 OCTOBER 2010, hahaha. Ini memang terbaik punya, pada hari jumaat. Sebab doctor kata baby tali pusat pendek, dah songsang, jawabnya, kena bedah kat perutlah.


menunggu di DEMC shah alam