Blog Orang Selangor

31/05/2016

Buffet ramadhan yang paling romantik, hahaha, ni korang kena layan kat Spring Garden Putrajaya. Sempena nak puasa nih, rugi kalau korang tak layan suasana dan keindahan Putrajaya dari restoran ini, sambil menikmati lagu lagu tradisional dan juga  sajin lauk yang enak, kat sinilah tempat yang paling best yang korang boleh pergi. Nak layan abang masak ikan bakar pun boleh, hahaha.


iftar  best putrajaya

27/05/2016

Alhamdulillah, pagi pagi bangun, tetiba anda bersemangat dan ada kesedaran nak beli rumah, mungkin nak buat menyewa, atau pelaburan, atau memang suka bandar Seremban 2 yang penuh dengan adat ketimuran, atau anda nak belikan rumah untuk orang tua anda, hahha, ini ada projek baik punya, IJM land ada rumah baik punya kat Seremban 2, mesti korang tak percaya, sebab macam macam IJM land offer khas untuk bumiputera, tapi jangan seronok sangat sampai tak beli, sebab tawaran ni terhad !!!



25/05/2016

Alhamdulillah, kalau korang rasa nak try buffet ramadhan best, nak bawak satu keluarga, satu ofis, atau satu kampung, ataupun korang group insuran, group MLM ubat, MLM telefon, MLM simkad, atau apa saje persatuan anda, kelab ragbi, kelab memasak, ni saya nak cadangkan anda tempat paling cool nak buat iftar, kat mana tuh ? Area ampang ada satu tempat paling cool, iaitu Istana Bambu, terkenal dengan patin tempoyak, dan jugak macam macam lauk lagi khas untuk korang nak rasa berbuka kat kedai. 


23/05/2016

Weih Hang Pi Mana ? tahlah , kita pun tak tahu nak pi mana. Selalu aku dengar dialog tuh, yang biasa dok utara tahulah dialog tuh. Hahaha, tapi dalam masyarakat kita, biasalah kita dengar, "alah dia tu tak kemana " Hahhaha, lagi banyak isu, tapi bila aku dengar lagu Khalifah yang hit sekarang nih, baru aku faham lagu ni pasai  apa. Ada beberapa  sebab lagu ni sangat bermakna dalam sejarah lagu lagu yang ada dalam Malaysia nih, termasuk yang tengah hit kat radio/


hang pi mana

18/05/2016

Ada beberapa hari minggu lepas, gua dan wife telah ikut pergi perasmian, pertunjukkan fashion, oh koleksi terbaru Rina Salleh 2016, memang sangat lawa, termasuk model dia jugak, hahaha, dan model dia tuh Heliza Helmi yang suka cerita pasal Palestin. Oh, memang hebat baju baju dia. Banyak lagi koleksi yang menarik, dalam gambar FB aku, tapi yang kat bawah paling aku suka, hahahha.


11/05/2016

Cerita semalam ialah sehari selepas Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PABKenL) 2016, semuanya banyak cerita manis dan tak berapa manis , buat penganjur, buat penulis, dan juga buat pengunjung. Dari awal acara ini, sampailah pasca PABKL, tak habis habis orang komen, dan cerita paling dasyat yang aku follow kat facebook ialah tentu sekali ialah kelantangan DUBOOK, yang diketuai Mutalib Othman dan rakan-rakan penulis dubook yang abang mut kata terdiri dari pelbagai latarbelakang dan ideologi.


08/05/2016

Salam sejahtera, kalau korang nak rasa Patin masak tempoyak paling sedap, korang pergi kat area bawah ini, betul-betul jalan sepanjang Zoo Negara. Patin tempoyak ini memang best, lagi-lagi korang time lunch, tak tahu nak makan apa, nak cari kelainan, nak suasana kampung ala tepi sungai pahang, korang kena terjah Istana Bambu kat bawah ini, sambil ada promo set untuk makan tengah hari.


gulai patin area ampang

03/05/2016

Semua orang duk tanya aku, eh bukan, dok cari mungkinlah nak cari tempat nak jadi pemain bola sepak negeri ke apa ke, eh, nak kembangkan bakat ke. Ok, ini sebenarnya nak cerita pasal duit, Eh nak pilih pemain bola sepak kena pakai duit banyak ke ? Hmm tak jugak, sebab bak kata Johan Cruff, duit tak pernah menjaringkan gol, duit banyak pun tak guna kalau tak labur betul betul.


belanja kecil team epl