Blog Orang Selangor

24/09/2015

Tajuk yang ditulis ni memang tak boleh belah punya tajuk. Sebab dah pening kepala apa nak tulis untuk tajuk di bawah nih. Oklah, kalau rasa nak buat tajuk, gambar kat bawah ni lain sikit. Oklah, tapi takpa, kat bawah ni gambar khas makanan tambahan dah dapat tempat dalam dada akhbar sinar. Hooo, memang hebat si efie nih. Hahha. Oklah, kembali ke tajuk asal, makanan tambahan untuk lelaki kacak apa ye ? jom kito tengok apa yang bagus


jaga kesihatan

20/09/2015

Alhamdulillah, hari baru dapat nak update cerita pasal protein nih. Kalau sebelum nih, banyak sangat kelas sampai update blog terabai, cabaran baru buat sampai 4, orang lain dah buat sampai banyak gila tajuk. Oklah tuh mantop. Nak diceritakan di sini, beberapa siri protein yang pernah wujud dalam blog yang hebat ini.



18/09/2015

Alhamdulillah, hari ni dapat jugaklah mengupdate blog sendiri, bedabedu, oklah, hari ni kita nak selongkar sikit entry pasal pokok dalam blog nih, nampak sangat takda idea sekarang, oklah, takpa, nanti kita selongkar idea tuh nanti, hari ni ulas je mana yang dah tulis sebelum nih



15/09/2015

Bila baca entry nih, hooo terfikir dalam kepala otak aku, aku nak ceritakan, kepada korang semua, apa itu mata wang, ye bunyi macam kelas ekonomi, tapi ini lagi penting, supaya korang faham, mata wang ni memang alat menjatuhkan negara, macam kitalah sekarang, ringgit tiada nilai. Jadi apa tuh mata wang ?


duit banyak

13/09/2015

Dah lama saya tak tulis pasal artis, dan bukan sebarang artis, bukan cerita tasha shilla seksi, tapi kali ini kita nak tengok kenapa voices of ummi, kumpulan budak budak comel nih, sangat best, sampai budak-budak suka sangat, lagu mereka nih, semua orang tahu, erti alfatihah, bismillah alhamdulillah, dan macam-macam lagi.


nora arrifin

12/09/2015

Ada ke cara mudah belajar bahasa jepun ? itu mungkin senang, tapi kalau nak diceritakan tentang tulisan jepun, dari yang mudah sampai yang sukar iaitu tulisan kanji, memang sukar, sampai orang jepun pun belum tentu boleh menulis kanji dengan baik, itu yang aku dengar lah dulu



10/09/2015

Kalau rasa tak cukup cabaran, hidup nih bosan, apa kata jom join cabaran dari kelab blogger jutawan shaklee. Hoo, ini cabaran banyak baik punya. Apa kata korang join sekali, mana tahu ada idea nak menulis nanti. Ok, apa yang best dalam cabaran nih, ada yang aku dah buat, oklah jom kita recall beberapa fakta yang best


blogging power

07/09/2015

Memang kali ni agak pelik sebab aku tetiba review pasal char kuey teow, ok biasanya aku buat review nasi lemak, tapi wife dapat jemputan makan free, memang kenalah up sekali entry nih, sebab memang sangat special char kuey teow  dia, area tepi jalan usj, apa yang best ye ? tentu sekali, sebab Hanis Zalikha pun tersesat nak cari makanan nih, hahaha.


paling sedap di usj

04/09/2015

Semalam, eh, beberapa hari yang lepas, sebelum kemerdekaan, gua telah menemankan isteri gua untuk melihat koleksi fashion yang cantik, oh, kawan cikgu nurul punya kedai rupanya, oh ok, ini best, oklah, tangkap gambar punya pasal, layan jelah. Memang terbaik masa perasmian tuh, tapi ada lebih dasyat lagi, iaitu kemunculan Heliza Helmi, umhh umh, ok, tapi itu tak penting sangat. hahaha



heliza pergi gaza