Blog Orang Selangor

20/11/2015

Alhamdulillah, baru baru ni aku sempat berjumpa dengan che ta, che ta nyata kagum melihat kelibat aku, aku pun sempat ambil gambar,  eh bukan, rasanya che ta sudi bergambar dengan aku macam gambar kat bawah nih, hahaha. Tapi, entry ni nak cerita pasal petua che ta kekal kurus kering, walaupun pakai tudung, tapi baju masih ketat metat.


che ta kurus

06/10/2015

Tak boleh bayangkan, sebenarnya, bebaru ni aku suka makan produk shaklee, dulu produk shaklee nih letak dalam almari, buat pameran, tapi lepas tuh, lepas tuan haji roslan suruh aku makan dengan banyak, lebih lebih lagi vitamin C, B, alfalfa, aku memang pulun, dan paling best, badan aku rasa SEDAP, hahaha, apa yang sedap tuh ? hahaha


alfalfa shaklee

24/09/2015

Tajuk yang ditulis ni memang tak boleh belah punya tajuk. Sebab dah pening kepala apa nak tulis untuk tajuk di bawah nih. Oklah, kalau rasa nak buat tajuk, gambar kat bawah ni lain sikit. Oklah, tapi takpa, kat bawah ni gambar khas makanan tambahan dah dapat tempat dalam dada akhbar sinar. Hooo, memang hebat si efie nih. Hahha. Oklah, kembali ke tajuk asal, makanan tambahan untuk lelaki kacak apa ye ? jom kito tengok apa yang bagus


jaga kesihatan

20/09/2015

Alhamdulillah, hari baru dapat nak update cerita pasal protein nih. Kalau sebelum nih, banyak sangat kelas sampai update blog terabai, cabaran baru buat sampai 4, orang lain dah buat sampai banyak gila tajuk. Oklah tuh mantop. Nak diceritakan di sini, beberapa siri protein yang pernah wujud dalam blog yang hebat ini.



18/09/2015

Alhamdulillah, hari ni dapat jugaklah mengupdate blog sendiri, bedabedu, oklah, hari ni kita nak selongkar sikit entry pasal pokok dalam blog nih, nampak sangat takda idea sekarang, oklah, takpa, nanti kita selongkar idea tuh nanti, hari ni ulas je mana yang dah tulis sebelum nih



15/09/2015

Bila baca entry nih, hooo terfikir dalam kepala otak aku, aku nak ceritakan, kepada korang semua, apa itu mata wang, ye bunyi macam kelas ekonomi, tapi ini lagi penting, supaya korang faham, mata wang ni memang alat menjatuhkan negara, macam kitalah sekarang, ringgit tiada nilai. Jadi apa tuh mata wang ?


duit banyak

13/09/2015

Dah lama saya tak tulis pasal artis, dan bukan sebarang artis, bukan cerita tasha shilla seksi, tapi kali ini kita nak tengok kenapa voices of ummi, kumpulan budak budak comel nih, sangat best, sampai budak-budak suka sangat, lagu mereka nih, semua orang tahu, erti alfatihah, bismillah alhamdulillah, dan macam-macam lagi.


nora arrifin

12/09/2015

Ada ke cara mudah belajar bahasa jepun ? itu mungkin senang, tapi kalau nak diceritakan tentang tulisan jepun, dari yang mudah sampai yang sukar iaitu tulisan kanji, memang sukar, sampai orang jepun pun belum tentu boleh menulis kanji dengan baik, itu yang aku dengar lah dulu



10/09/2015

Kalau rasa tak cukup cabaran, hidup nih bosan, apa kata jom join cabaran dari kelab blogger jutawan shaklee. Hoo, ini cabaran banyak baik punya. Apa kata korang join sekali, mana tahu ada idea nak menulis nanti. Ok, apa yang best dalam cabaran nih, ada yang aku dah buat, oklah jom kita recall beberapa fakta yang best


blogging power

07/09/2015

Memang kali ni agak pelik sebab aku tetiba review pasal char kuey teow, ok biasanya aku buat review nasi lemak, tapi wife dapat jemputan makan free, memang kenalah up sekali entry nih, sebab memang sangat special char kuey teow  dia, area tepi jalan usj, apa yang best ye ? tentu sekali, sebab Hanis Zalikha pun tersesat nak cari makanan nih, hahaha.


paling sedap di usj

04/09/2015

Semalam, eh, beberapa hari yang lepas, sebelum kemerdekaan, gua telah menemankan isteri gua untuk melihat koleksi fashion yang cantik, oh, kawan cikgu nurul punya kedai rupanya, oh ok, ini best, oklah, tangkap gambar punya pasal, layan jelah. Memang terbaik masa perasmian tuh, tapi ada lebih dasyat lagi, iaitu kemunculan Heliza Helmi, umhh umh, ok, tapi itu tak penting sangat. hahaha



heliza pergi gaza

31/08/2015

Alhamdulillah, kalau dapat makan nasi lemak, lagi-lagi free memang best, tapi yang ni nasi lemak yang selalu abah saya masak, rasanya tak perlulah nak direview, ianya memang sedap sampai ke hujung dunia. Hhaha, sambal ikan bilis, udang, ayam goreng, dan satu periuk nasi, memang best sebab boleh tambah dua tiga kali. yehaaa.


sedap gila sarapan

27/08/2015

Nasi lemak oh nasi lemak, hari rabu semalam sepatutnya nak pergi AEON big, tapi tak pasal pasal lalu depan komuter, padahal nak cari toilet basuh berak mayram, hai sekali tengok apasal ramai berhenti depan CIAST nih, weih nasi lemak leh. Apa lagi, kasi bedal lah, pergi basuh berak dulu, lepas tuh cari parking baik punya. yehaa, jom makan


nasi lemak

24/08/2015

Memang tak boleh belah gua punya ayat di atas, itu saje je nak bikin gempak. Tapi sebab dah dekat mid vallley mega mall, memang ramai ke situ, dekat dengan north point punya pintu, ada banyak tempat sarapan, tetiba anak gua nak layan nasi lemak, sebelum nak tunggu orang bagi baucer buku free kat ainul mustafa, hooo yes, layan


nasi lemak teh tarik

21/08/2015

Waktu petang, soto ni memang popular jugak, adalah nak makan ringan ringan, kudap kudap, goreng pisang, kuih muih, kuih koci, dan macam-macam lagi. Tapi petang pun ada jugak nasi lemak petang, semalam tak pasal-pasal Arreessa nak makan nasi lemak, oklah, jom lepak soto, goreng goreng pun ada jugak.



soto seksyen 8

20/08/2015

Memang seronok, kalau korang pergi Food Festival, bayangkan dalam tuh macam-macam makanan ada, hahaha, memang best, kalau korang jenis orang sponsor, bos ajak makan, dalam tuh macam-macam makanan ada, hahaha, layan hooo. Tapi Nak lagi best, ada banyak sebab korang kena datang food festival. hahaha.



18/08/2015

OKlah, hari ni ,gua lari sikit pergi ke Kelana Jaya, ini satu jalan nak ke Tabung Haji Kelana Jaya, tempat orang mengantar haji sambil simpan duit. Memang dah dekat dah dengan Giant Lama KJ tuh, hahaha. Tapi tadi nak ke mid valley redeem point kredit kad, hahaha. Oklah, apapun layan nasi lemak mek, hahaha, layanz.


tabung haji nasi lemak

Pagi pagi lagi punya cerita, sebelum lepak dekat Les Copaque, sempat dulu membedal nasi lemak kat Al-Ali Bistro, Seksyen 13 Shah Alam. Memang rasanya memang ramai para awek , mungkin dari MSU suka makan di sini. Memang port baik, dari siang sampai tengah malam, semua orang lepak sini , hahaha, memang terbaik dan mantop.



Salam sejahtera semua. Semalam, kami pergi ke studio Les Copaque , biasalah, wife ada jemputan untuk isu air upin ipin yang difitnah ada unsur dadah dan tidak selamat untuk di minum. oklah, itu cerita wife dah buat. Tapi sebelum itu, kitorang sempat berborak dengan owner Les Copaque, pemilik suara Tok Dalang dan Opah. 



16/08/2015

Bila cerita pasal petua awet muda dan langsing ni, banyak sebenarnya tips dalam blog ni, korang kena korek sikit cerita-cerita lama, semestinya memang hangat lagi menghangatkan. Kalau korang baca, tentu boleh gelak pun ada, hahhaa. Oklah, nak selongkat sikit rahsia dalam blog nih, apa bendalah yang aku tulis sebelum ni, dah boleh jadi tips kepada generasi baru, yehaaa.


cantik dan langsing

14/08/2015

Dulu pun sebenarnya ceria ni adalah clone kepada restoran gembira. Mula-mula masa aku kecik, aku lebih prefer nasi lemak gembira. Tapi ada satu masa, abang aku kata nasi lemak ceria pun best, jadi aku cubalah try tengok. hahha, memang sebiji dia buat. Tapi itulah, makin lama, harga makin mahal, tambah pula dengan GST, tapi yang hebatnya, memang ramai gila makan kat situ pagi-pagi, ada roti canai lagi dan cakoi, layan siut.


12/08/2015

Alhamdulillah, pagi tadi sempat membedal nasi lemak yang sedap, dulu rasanya kakak ni bertapak di restoran darul ehsan shah alam, seksyen 9, tapi lepas je search internet, memang ada rupanya kat seksyen 20, kat ali corner, dekat dengan KPJ shah alam. Pergh ini sudah mantop, hahaha, dengan pening kepala, terus je layan datang sini, apa lagi, makan jom









Wife kata sedap sebab nasi lemak paru dia sangat lembut, gua suka nasi dia, dan sambal dia agak lembut sikit, tapi nampak macam kedekut ikan bilis, so kena cari kedai yang bagi ikan bilis banyak sikit. Tapi restoran ini air dia boleh tahan, ramai datang walaupun kena gst, kan Ahmad Maslan dah cakap, memang tak effect pun, orang terpaksa makan, kalau tak lapar woo nak buat kerja. Jadi, apa tunggu lagi, kalau korang nak lepak seksyen 20 pagi-pagi, kenalah singgah ali corner nih, layan memang layan. Siap kaunter depan dia duduk dalam bilik kaca, takut kena ngurat dengan aku kot, hahaha. Oklah bye bye, selamat menjamu selera.



Masa hari ahad lepas, aku datang bawak wife ada program bersama masak bersama Anis Nabilah, chef celebriti yang sangat kecil cute dan pandai masak. Oklah, tapi ini sebab entry nasi lemak, jadi nasi lemak lagi sedap. Sebab aku ingat sri hartamas ni tempat makan yang mahal-mahal, nasib baik ada mamak Bestari dekat Sri Hartamas.




08/08/2015

Macam biasa aktiviti bersarapan dan melihat dan melawat kawasan shah alam di teruskan. Kali ini memang pergi sergah restoran belakang Hospital Umra, Nampaknya, ternampak pulak kedai restoran MAMI, hahaha, ini pun bolehlah, jadi layankan je.





Pakcik Jual Nasi Lemak Yang Hensem Lagi Kacak

Pakcik tu dah berumur sikit, jadi mungkin dia perlukan vivix shaklee, tapi takpa, sebabkan pakcik jual nasi lemak, aku pun nak try makan, hahaha, ini memang best, sambal dia pun sedap, walaupun hanya makan kena bungkus atas lapisan kertas minyak yang kurang ummph. Tapi takpa, nasib baik akak cashier yang cute itu telah membawa teh tarik, oklah, memang boleh diterima masyarakat kedai MAMI nih, gabungan macam ini memang dah selalu sangat.





Pekerja Mengular ?

Hahhaa, sedikit gambar katanya, biasalah, aku terima komen dari abam naja, katanya itu pekerja mengular, nak buat macam mana, diorang kerja penat woo, jadi kena sarapan betul-betul sebelum buat kerja berat, jadi sangat penting untuk membuat permakanan dan melepak minum sambil layan cerita sensasi ekonomi malaysia jatuh, hahaha. Oklah, takpa, nak kurus kenalah makan set kurus ok ? Sekian sahaja untuk kali ini, semoga anda kekal langsing walaupun makan nasi lemak berpinggan-pinggan. 

06/08/2015

OKlah, semua orang tahu, aku dan wife biasanya akan pergi jalan-jalan sarapan, oklah, itu ceritanya. Tapi biasanya bila kitorang pergi ke seksyen 23, sebab nak singgah AEON big, kitorang sebenarnya jarang singgah sini. Jadi sebab nak jadi otai kawasan sarapan shah alam, akhirnya, aku singgah jugak kat sini, memang terbaik, hahaha, sebab tak ramai orang, lepak sikit



04/08/2015

Biasa dengar business coaching paling santai ? Ada yang kata lepak kat kedai mamak, ada yang kata buat picnic dan macam-macam lagilah. Hahha, sebenarnya benda ini dah lama dah. tapi nak cerita pun hari ini, sebab masa hari ahad tu je dapat main benda nih. hahah, board game ni dipanggil MASTERIA, hahha, board game pertama dalam dunia yang menonjolkan business MLM.





Kenapa Nak Buat Board GAME ?

mula mula aku pun pening kepala, haha, sebab bagusnya buatlah sesuatu yang mantap sikit, buat teknik jualan sales dan sebagainya. Oklah, board game ini sebenarnya adalah hasil dari pengalaman seorang Master Coordinator shaklee, pengalaman 5 tahun itu terus dicurahkan ke dalam satu board game, hahaha, memang bijak. Oklah, memang mantop. korang search je, banyak video otai-otai shaklee dah try game ini, memang power.

Bila Waktu Sesuai Nak Main Game ni ?

hahhaah, bagi akulah, nak main game ini masa korang berjumpa santai-santai, masa nak makan-makan, oklah, masa hari raya haritu, diorang nak bawak keluar main Masteria, oklah, aku pun setuju, apa kata kita main seround, hahaha, tengok dalam video di bawah, inilah masa sesuai nak main, ko pegang anak ko, takpun lawan dengan budak-budak. Memang habis juara bertahan MASTERIA, saudara Mijie kalah teruk dengan Ayu, sebab dah termasuk ZON Selesa, hahaha. So sambil layan lemang, layan nasi impit, minum air performance, memang style kalau dapat main game ini, ini pun sebab pegang anak, kalau tak dah layan dua tiga round.




Tapi nak bagi peringatan juga, game ini ada waktu yang tak berapa nak sesuai. Bila time coaching yang serius, sila serius, tak sesuai nak main game macam ini. hahaha, apapun, time main, korang main, tapi memang game dibuat untuk perbanyakkan lagi style coaching yang berbeza. hahaha, apapun time serius, kena serius, time santai kena santai, hahaha.

Orang Buat MLM lain boleh beli tak ?

Hhahaha, sangat sangat digalakkan, sebab aku rasa ini board game yang penting, buat anak -anak remaja yang nak kenal dunia MLM, yang betul, bukan jenis haram jadah punya. So, sangat sesuai untuk beli game ini. Kalau saidina dan monopoly adalah pengenalan kepada dunia hartanah, so MASTERIA ialah pintu kepada dunia Multi Level Marketing.

03/08/2015

Salam seajhtera semua. Apa khabar ? dah lama tak bersiaran dalam blog nih, hahaha. Oklah sudah tiba masanya untuk gua melaporkan beberapa berita sensasi, tapi bukan berita pasal kebakaran menara PDRM, dan juga bukan pasal bekas TPM, tapi cerita pasal sekumpulan manusia yang belajar tentang hubungan itik dengan helang



30/07/2015

alhamdulillah, semalam Najib dapat team baru, rombakan terbaik dalam tahun ini, 2015, supaya pasukan kabinet lebih jitu dan berkualiti, taknak ada yang main bola jadi hero sorang sorang. oklah, itu cerita negara. sekarang ini cerita nak buat ayat power untuk promosi barang jualan. hmm, memang sukarlah bro. Tapi macam mana nak buat ayat power nih ? 


ayat power nak jual barang

25/07/2015

Oklah, bila sebut je pasal nak jadi cantik, seksi, cun, menawan,gebu, bergebu, macam-macam petua nenek moyang, produk, tips, dan juga pantang larang, senang je, korang taip je cara nak jadi cantik kat google, keluarlah pelbagai rahsia nak jadi cantik termasuk yang nak jadi kaya dengan jual produk kecantikan. 


awek cantik

12/07/2015

Dulu aku rasa , aku pernah melawat sekolah tahfiz, sempena program ramadhan, lepas tu pulak pergi lagi sekolah tahfiz bawah projek gegemasu, geng supermom dulu. Oklah, tapi ditanya kembali, best ke sekolah tahfiz ? Ada belajar berhiburke ? ada belajar sains ke ?


sekolah tahfiz


Belajar sekolah tahfiz ?

Memang, kat Malaysia, ada macam-macam sekolah, dari sekolah kebangsaan, sekolah jenis kebangsaan, dan sekarang ada sekolah integrasi, dan paling best ada yang belajar dekat mahad tahfiz. Dulu mungkin aku sendiri, rasa, bebudak yang belajar kat sekolah ini, ada yang bermasalah, mungkin aku banyak tengok tv, yang selalu tunjukkan imej yang sedih tentang sekolah pondok dan sebagainya , oh teruknya aku.

Makin dapat sambutan

Tapi itu dulu, sekarang ini, boleh dikatakan sekolah integrasi, sekolah tahfiz dah jadi pilihan mak bapak sekarang, yang ada duit lebih, hantar anak ke sini, itu kata kawan sekolah dulu yang dah jadi cikgu sekolah. Semua orang sedar, dengan masalah sosial yang makin teruk, pilihan utama ialah menitik beratkan Al-Quran dalam diri mereka, sekukuh dan sekuat yang mungkin untuk menghadapi cabaran di luar. Tapi sekarang pun dah bagusnya, pelajaran sekolah tahfiz dah ada belajar matematik , sains dan sebagainya.

Ramai orang kaya buka sekolah tahfiz

Memang ramai, boleh dikatakan siap sponsor bangunan dan sebagainya, itu belum lagi trend artis, personaliti hebat buka kedai. paling terbaru bila Amy Search pun buka sekolah tahfiz sendiri, dan dekat kedah pun Dr Rozmey ada mahad tahfiz sendiri. Hooo, itulah bestnya kalau jadi kaya, siapa lagi nak bantu kalau bukan agama kita sendiri.







Al-Quran sebagai sumber utama

Biasanya di malaysia, memang trend orang baca al-quran, mengaji, tilawah, sambil belajar tafsir dan bahasa arab. Semakin hari semakin banyak fakta sains moden, dibuktikan, ada di dalam al-quran, yang tak dapat diterangkan, dikaji pada zaman awal diturunkan al-quran. Harapan aku nak melihat, anak-anak sekolah tahfiz, adalah pelopor keilmuan semua bidang, tak kira agama, hukum, sains, geografi, kewangan, ekonomi satu hari nanti.

08/07/2015

Bangun pagi-pagi ini, malam ni layan pulak facebook, blog, biasalah, orang business online kerja time malam, update blog, automatik orang masuk melalui SEO, memang best kan ? Oklah, jom cerita lagi pasal cara nak dapat kawan ramai di facebook. Oklah, nak ceritanya mudah je.


kawan facebook ramai

06/07/2015

Bangun pagi, bangun sahur, sebelum itu, mesti scroll newsfeed, tengok-tengok, cerita PM kena tuduh songlap 1MDB punya duit masuk akaun sendiri. Katanya Wall Street Journal, WSJ yang kata ada bukti, tapi PM najib very marah, dia mahu ambil tindakan dan report polis, heheeh. Tapi itu tak boleh lindungi cerita ekonomi malaysia yang tengah tenat sekarang.


jatuh matawang


Ringgit Malaysia Yang Makin Jatuh

Nampaknya ringgit malaysia, jatuh di paras paling buruk dalam sejarah duit malaysia. Dulu zaman Mahathir pun dia taknak pinjam IMF, katanya nanti merosakkan keadaan. Tapi gua ada baca satu blog juga, katanya Mahathir nak selamatkan kawan-kawan dia, tapi nampak macam betul, nampak macam tak betul pun ada. Tapi kejatuhan ringgit ini, kita dah takda kuasa nak membeli. Korang tahu, siapa yang import barang dari negara luar, contohnya pemborong barang dari China, mesti terasa kejatuhan ringgit, dan pernah dengar duit kita hampir tak laku. Itu belum lagi yang import barang dari US, dan negara-negara lain.

Kenapa Kena Buat GST ?

Lagi teruk apabila kerajaan terpaksa laksanakan GST. Ada orang kata ok, tapi ada yang tak setuju, sebab apa ? Sebab barang confirm NAIK HARGA, lagi lagi masalah untuk rakyat. Lagi ramai akan ambil peluang untuk naikkan harga barang. Paling memimbangkan, terdengarlah jugak , kalau kerajaan tak buat GST, nanti kerajaan boleh Bankrap. Betul ke ? Ye ada logiknya. Masalah di Greece, yang makin teruk, memang kerajaan diorang terpaksa naikkan cukai GST ini setinggi yang boleh, pergh memang untuk selamatkan negara diorang.


mas bankrap


MAS , JVC dah buang Pekerja , Company Lain Akan Turut Serta !!!

Kalau lah korang perasan, MAS dah buang banyak pekerja, sebab ianya memang dah rugi dari dulu lagi. Ini pulak diikuti dengan cerita JVC, dan tak hairan jika ramai akan diberhentikan kerja untuk cut cost operation. Hmmm, itu memang petunjuk ekonomi tak stabil. Tahun 1997, memang tenat, ramai takda kerja, buat part time dan sebagainya.

APA NAK BUAT ?

Ye, itulah jawapan yang ditunggu-tunggu oleh rakyat Malaysia. Ada yang mengeluh, suruh tukar kerajaan, suruh PM letak jawatan, dan macam-macam lagi. Tapi menteri kata, ramai je yang shopping raya dan makan KFC bila minyak naik. Ada lagi power, katanya jangan balik kampung untuk jimat kos. Hhahaa


cara jual produk di facebook


Di sebalik kesengsaraan yang dihadapi, ada juga segelintir manusia yang bijak, buat macam-macam perniagaan , dan ada je yang makin kaya dari situasi ini, ada yang join macam-macam skin pelaburan dan macam-macam lagi. Tiada jalan lain, sama ada korang berjimat, atau korang kenalah usaha tambahkan pendapatan. Cara nak tambah DUIT EXTRA ? Tak susah, jom tengok senarai business di bawah ini:


  1. Buat Duit Dari Rumah - buat wanita, yang suka nak menulis blog, apa kata korang belajar cara buat duit dari rumah, memang bestkan, memang boleh untuk kalau korang betul-betul fokus, confirm boleh berjaya, macam wife aku.
  2. Buat Business Burger - orang laki ada je yang kreatif dan rajin. Zaman business burger ini daha lama dah, sejak saya kecil lagi. Tapi kalau korang nak bagus , cuba klik di atas, dan jangan tak tahu, business burger yang kecil biasa-biasa boleh jadi besar dan kaya-raya kalau kena dengan caranya.
  3. Main Pelaburan EMAS - zaman sekarang ini banyak je pelaburan emas. Tapi kena tahu skill bermain emas dengan betul. Jadi kenalah, tahu selok belok bermain emas. Tapi yang ni kena ada modal sikitlah, kalau tak teruk jawabnya.
  4. Dropship - Buat business dropship pun best, korang tak fikir dah pasal produk, tapi lebih layan korang boleh je dapatkan untung dengan menjual produk orang lain. Kalau kena dengan gaya dan usaha, memang boleh untuk besar
  5. Main Facebook - hahaha, ini bukan main sebarang main, bukan layan gosip panas, bukan main saje-saje layan awek uitm, tapi dengan teknik yang betul korang boleh dapat duit, buka FB dapat duit, pergh memang layan
  6. YES Shaklee - hahaha, yang ni aku tengah buat sekarang. Yuran yang murah, untuk sertai shaklee, rasa sendiri produk yang 50 tahun berkesan dan selamat. Memang sesuai untuk semua yang sukakan kesihatan, dan ingin menolong orang lain berjaya. Sangat best

JOM KERJA RAJIN

Memang tak dapat dinafikan, kejatuhan ekonomi bukan bidang kawalan kita. Tapi rezeki Allah tu Maha LUAS, bak kata Robert Kiyosaki, orang jatuh, ada orang naik. So setiap kejatuhan ada Allah nak bagi tuh. Seperti surah yang kita selalu baca, surah Al-Insyirah, 5-6
Oleh itu, maka (tetapkanlah kepercayaanmu) bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan, (Sekali lagi ditegaskan): bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan

05/07/2015

Salam sejahtera para pembaca, aku ni bukanlah kategori abang sado, itu semua rajin pergi gym, tapi aku ni rajin menulis depan komputer je, hehehe. OKlah, jom kita cerita sikit pasal supplement ni, semua orang tanya, nak bina otot power macam mana ? Macam mana nak jadi abam sado, huhuhu. Aku cerita jelah apa yang aku tahu.


cara bina otot

04/07/2015

Alhamdulillah, dah 17 hari kita  puasa, kalau dah berjaya turunkan berat badan, memang bagus korang, tahniah semua. Tapi harini , ada pula bertanya di google, macam mana nak dapatkan body yang cantik, hmm, macam Kim Kardashian atau macam Siti Saleha, atau macam Rozita Che Wan ? Tak pun geng abam sado kita ? Hmmm oklah, nak senang jom kita baca sikit entry blog sebelum ini, senang korang nak tahu tips dia.


body cantik gila

02/07/2015

Aku dapat keyword ni dalam blog, tetiba orang tanya, ada cara ke nak buat kawan ? JAwapannya mudah je, adalah, hahaha, tapi kalau ikut cara aku, confirm kejap je. Tapi bila cerita bab kawan ini, macam-macam kawan ada, kawan pena, kawan maya, kawan sekolah, dan majalah komik kawan dulu.


cara nak berkawan

30/06/2015

Macam mana nak buat ayat power nak promote Vivix Shaklee ini ? Kenapa tetiba pulak orang cari pasal benda ini ? Tak pa, kena lah tahu jugakkan, sebab Vivix Shaklee ini produk shaklee terpower kat Malaysia, kat US, ada lagi power, tapi Vivix terbukti bagus. banyak testimonial di blog blog luaran sana


ayat jual produk shaklee


28/06/2015

Semalam, semua orang dah tahu, Budak-budak muda malaysia dah belasah budak-budak eropah , sampai menang IBERCUP. HOoo, diorang ini tak sangka menang, sebab team Atletico Madrid yang menjadi pilihan pun bengan gile kalah dengan bebudak Malaysia. Semua orang tahu, ini semua kerja gila Lim Teong Kim. 


bolasepak malaysia

17/06/2015

Salam sejahtera semua, esok nak puasa dah, tapi takpa, jom kita layan dulu, cerita kedai mamak yang ada kat Shah Alam nih. orang kata shah alam dah boleh kata Darul MAMAK, banyak sangat kedai mamak yang ada sampai pening kepala mana satu nak makan nih, sana sini mamak, mamak, mamak.


Al-Ihsana Lawan Isa Maju

Kalau sapa rajin pergi U12, memang mesti akan nampak mamak Isa Maju, aku selalu makan kat situ, bawa anak, tapi sebenarnya, kat belakang pun ada satu kedai baik punya. Tak ramai orang, dan boleh lepak lepak, itulah mamak Al-Ihsana. Kalau rasa Isa Maju ramai orang, korang pergi belakang dia, ada kedai baik punya. 


Kerusi Boleh Baring Bak Tuan Puteri Badak Berendam

Hahahha, ini kerusi rasanya baru tahu ada kot. Padahal jarang pergi sini. Tapi anak aku tuh, memang suka kerusi macam ini, bagus untuk orang yang malas malasan, rasa nak baring je sebelum makan dan sebagainya. Jadi, oklah, ada anak malas rasa mengantuk, baringkannya.


Nasi Lemak BUNGKUS !!! Nyum Nyum

Tetiba masa round tuh, ternampak bungkusan nasi lemak yang menyelerakan, pergh sedap woo. Oklah, apa lagi terus berhenti depan kedai ini, lepas tu pekena nasi lemak dan teh tarik. Hooo, layan layan, tapi macam biasalah, yang ni tak boleh lawan dengan Nasi Lemak D Anjung yang aku cerita entry lepas. Hahhaa.  


Selamat Berpuasa !!!

Selamat berpuasa geng geng pembaca blog ku yang budiman lagi cantik dan kacak. Nak puasa nanti, korang carilah makanan yang Low GI nih, bagus kalau nak puasa, rasanya bolehlah tahan rasa kenyang. Biasa orang makan nasi ni takut cepat lapar, huhuhu.