Blog Orang Selangor

23/12/2014

Rahsia sangat ke ? Sebenarnya, dalam banyak-banyak cerita sebelum ini, ada satu peristiwa di mana aku cilok template blog ijaramli.com, di mana abam munzir pun guna orang lain punya, tapi nampaknya, aku dah gunakan template tu untuk bikin blog dietdietsihat. Oklah, nampaknya terpaksa akur juga abam munzir dengan situasi itu.


senyum murah rezeki

Abam Munzir Kata Kena Senyum

Hahhaha, sebenarnya ada satu kekuatan disebalik blog ija ramli, itulah powernya senyuman maut Abam Munzir , aku crop dan buat poster dietdietsihat. Hooo, gila, nampaknya senyuman itu akan membuat gadis gadis akan lemah disisi abam munzir. Tapi aku rasa betul, kuasa senyuman itu, sungguh power, tak perlu kata apa-apa, ianya aura yang hebat. 

Jadi buat peniaga fb, tukar profile FB , twitter ke suatu senyuman, hahahha, memang terbaik tips abam munzir ini. Boleh tengok hasil kerja-kerja mereka di ireachHD, di vimeo.com. Power !!!!!





13/12/2014

Alhamdulillah, nak buat blog cantik ni bukan susah sangat pun, tapi sekarang ni ada beberapa design blog yang perlu masuk kriterian yang mesra SEO, dan design ni sangat penting, lagi-lagi kalau korang nak berniaga. Tapi berbeza pulak dengan orang yang memang sukakan blog, nak buat design comel-comel



blog paling menarik 2014



Blog Responsive

Masih ingat lagi dulu semua design blog memang comel-comel, tapi itu dululah, sebelum kita ada smart phone. Lepas tuh, blogspot terus mengorak langkah, buat display khas untuk responsive, tapi masalahnya, dia nye blog tuh, tak nampak sidebar, adui, susahlah pulak, bila view webversion, terus susah nak view dekat handphone. Jadi semua nak bertukar menjadi responsive, boleh nampak sidebar semua.


Blog Responsive Yang Menarik

Nak design ni tak susah, anda boleh je cari, kata kunci blogspot responsive template. Hoo, banyak jugak design yang saya dah tengok, dah godek, memang cunz lah, sampai superbvitamin pun dah minta perkhidmatan saya. hHahha, semuanya kasi edit baik punya. Boleh refer sini, blog yang telah diedit:

  1. Superbvitamin
  2. Secret Propaganda
  3. Auraummi
  4. Diet Diet Sihat
  5. Farqistina


Jom TUKAR SEKARANG !!!

Zaman dah bertukar ke mobile friendly website, sebelum blog anda ketinggalan, anda malas nak tukar ke wordpress, malas nak fikir panjang, malas nak edit coding yang susah, nak buat blog anda mesra telefon bimbit, apa kata anda hubungi je abam ninja kat bawah, memang best, package semua lengkap. hanya RM 100 sahaja, boleh dapat macam-macam.


responsive blogspot template


















04/12/2014

Nampaknya, kes student uitm kena tipu ni banyak, kena tipu buat business, business MLM, kena tipu dengan pakwa, kena scam dengan Afrika dan sebagainya, tapi kali ini saya telah menipu mereka tentang research phd mereka itu, hahaha, jom tengok gambar di bawah ni, habis kena tipu, sebab masa ni cuma bergaya je !!!!




Kenapa Kena Kaji Pasal Sungai ? Takda Kerja Ke ?

Hahahha, aku dok dengar dari diorang nih, kes pasal sungai, aiyo, hebat jugak ye. Hooo, bila dengar cerita diorang nih, barulah aku faham  kenapa nak kaji pasal sungai nih. Hoo, baru-baru ni kes banjir kat Cameron Highlands tuh sangatlah menyedihkan, jadi kalau kita dapat kaji pasal sungai nih, barulah best ye tak ?

  • Bayangkan, sungai akan mengalami perubahan, jadi aliran sungai biasanya perlahan, boleh jadi laju, boleh jadi jenis tanah itu berubah, mungkin juga menggangu habitat di situ
  • tak pun, bila kita tengok kedalam sungai yang akan berkurang, masa tu kita boleh agak bila nak dalamkan sungai tuh, jadi boleh elak banjir
  • ada juga kalau kita kaji pergerakan sungai, barulah kita tahu nanti kalau buat binaan kat situ selamat ke tidak, bagus ke tidak kawasan uh, pergh memang mantap
  • kita boleh buat sistem pengesan banjir dengan mengetahui kedalam sungai serta kelajuan air nya, memang cool



Kalman Filter Lagi

Sebab diorang ni bebudak UITM cari nama aku , diorang tahu aku pandai buat kalman filter, matlab, jadi aku cadang kat diorang, kalau korang nak power, buatlah kalman filter, siap ada model lagi, memang mantap , jadi bolehlah buat prediction sungai tu nak berubah bila dan sebagainya. Hooo yes.


Cintailah Sungai Kita !!!

OKlah, untuk menghargai alam sekitar ni, apapun kita layanlah lagu nih, dari Roslan Maadun, memang feel korang layan lagu nih, selain dari lagu Sungai Lui oleh Aizat Amdan tuh. Oklah, enjoy semua ye !!!!