Blog Orang Selangor

26/02/2014

Hahahha nampaknya gua cuba beralih arah sikit dari cerita awek cun kepada dakwah era baru. Oklah kali ni aku nak jemput semua pembaca blog aku untuk datang kalau korang betul betul nak tahu betapa gilanya dakwah era baru ni. Oklah ni komen aku sebelum aku nak promote benda ni kat korang.

1. Kalini nampaknha ramai muka muka yang hebat akan jadi panel, paling istimewa tentu sekali cartoon muslim show yang power tuh. Tapi aku ckp, aku bukanlah pengikut diorang, yang aku kenal cuma heliza, ustaz don, ustaz zamri dan paling aku kagumi DR DANIAL ZAINAL ABIDIN.

2. Kalau korang betul betul nak tahu powernya dakwah, korang kena dengar dr danial punya kuliah, korang kena faham satu satu maksud istilah dlm alquran, sebab disitu kunci segala maksud dan dakwah akan sampai bila kita faham maksudnya. 

3. Hahhaha oklah kalini nampaknya program ni memang superb, katanya ramai blogger akan hadir , semuanya nak tuntut ilmu terbaik dari mereka. Sekian terima kasih.

Bila tgk balik, nampak sangat gua tak update perkembangan dakwah kat malaysia ni, mungkin gua hanya ingat MLM dan luna maya sahaja.

Suami yang mencuci baju sendiri bukan kerana ingin menyenangkan isterinya, bukan kerana takut tangan isteri menjadi kasar, tapi KERANA Rasulullah SAW MELAKUKANNYA.

Suami tidak bersuara keras pada isteri bukan kerana takut dengan isterinya akan marah dan pergi dari rumah, tapi KERANA Rasulullah SAW MELAKUKANNYA.


sunnah rasulullah

25/02/2014

Info Jika Berlaku Kemalangan di sebabkan halangan di Lebuhraya seperti besi, kayu, tayar kenderaan lain, bumper kenderaan lain, apa sahaja.Jika memandu di lebuhraya kita selalu terserempak dengan objek2 yang menghalang perjalanan kita seperti serpihan tayar, bumper, besi, batu, kayu dan lain2 lagi.

Jika kita terlanggar dan kenderaan kita mengalami kerosakan...Tahukah anda...kita boleh claim dengan pihak Plus??kerana kenderaan yang melalui Lebuhraya telah di insuranskanCaranya mudah sahaja, ikuti langkah2 di bawah:

1. Hubungi Plus Ronda 1800 88 00 00 (ada di belakang kad touch n go atau tiket transit)
2. Bgtau lokasi kemalangan dan kemalangan di sebabkan halangan tersebut, pastikan KM berapa dan arah ke mana.
3. Jika kenderaan anda masih boleh bergerak keluar di mana2 plaza tol yg berhampiran. Pastikan resit  x touch n go atau smart tag kena print dr website Plus.
4. Sila buat laporan di kaunter plaza toll. Kemudian pihak plus akan pastikan benar kejadian tersebut dan pihak Plus akan ambik gambar bukti kenderaan anda.
5. Buat laporan di balai trafik yg berhampiran atau di kawasan tersebut.
6. Kemukan claim kepada Plus berserta laporan polis dan gambar kenderaan anda sebelum baiki dan selepas baiki. Walaupun anda claim insurans kenderaan atau guna duit sendiri. Ada lah nanti borang akan di isi di sana.
7. Plus akan membayar ganti rugi kepada anda dalam masa 14hari dari tarikh kita kemukan report polis dan gambar.

Betul ke tak betul, cuba je, mana tahu boleh dapat claim, takdalah rugi sangat nanti. Ok selamat memandu

Perubahan anggota badan isteri dgn sbb 3 patah perkataan suami

1) 3 perkataan suami yang boleh buat isteri menitiskan airmata : " AKU TERIMA NIKAHNYA "

2) 3 perkataan suami yang boleh membuatkan pipi isteri menjadi merah : "I LOVE YOU "

3) 3 perkataan suami yang boleh buat hidung isteri kembang : " AWAK SEMAKIN CANTIK "

4) 3 perkataan suami yang boleh menjadikan kaki isteri ringan : " SAYANG , JOM SHOPPING "

5) 3 perkataan suami yang buat bulu roma isteri berdiri : " SAYANG , JOM TIDO "

6) 3 perkataan suami yang boleh buat perut isteri kembung : " SAYANG , NAK BABY..


ayat menggoda

24/02/2014

Tetiba gua nak buat berita politik yang tetiba membuka mata kita semua ni. Esok betul ke MB Selangor nak suruh bekalan air Selangor di catu ? Tetiba aku rasa macam tak sedap hati pun ada, walaupun aku satu bekalan air pun tak sediakan lagi, tapi aku sibuk bermain facebook dan menulis blog merapu aku ni.


catuan air selangor
Dua hari ni tak update sangat blog, lepas tu, pening kepala sangat, dan mulalah sikap malas yang melampau-lampau. Tapi dalam masa yang sama jugak ,pada hari Ahad semalam, sempat juga bertemu dengan Suharmi Talib, ajar dia macam mana nak kembangkan business dia, macam mana nak build business , bukan sekadar nak jadi SID jual barang nak kejar UV. Adui, lari topik pulak, hahaha, takpa, kali ini, saya nak share sikit pasal ayat nak tarik pelanggan beli barang. Takpa, tak perlu terangkan pun, cuba korang ikut betul betul dan baca dan fahami ayat di bawa, hahaha, dan nilaikan sendiri !!!


ayat promosi power

22/02/2014

Soalan punya tak susah pun ada juga yang masuk dalam blog faiz saaid ni. Oklah takpa, janji untuk nak senangkan hati rakyat Malaysia yang baru je dapat BR1M, kita tengok sikit macam mana nak kira bonus Shaklee individu ni. Tak susah pun, janji buat sales,


shaklee buat duit

20/02/2014

Jom kita pekena teh tarik !!! Ok itu ungkapan kawan seperti ASB yang selalu ajak minum sesi TTS. Oklah kalini gua nak tukar kepada Jom minum Cinch Shake Shaklee. Hoo , baru baru ni cuba kembali konsisten, best sungguh rasanya, itu belum lagi kesannya, sebab gua memang jarang nak senaman, so hasil dia memang lambat, tapi ada je caranya nak aktif walau duduk di rumah.


jom minum cinch shake shaklee

19/02/2014

Ada jugak yang dok tanya aku apa hadiah naik rank supervisor. Mungkin dia nak naik rank supervisor dalam kilang dia atau dia dah jadi boss atas sikit dari mat bangla yang kerja sama dengan dia. Oklah, aku cuma tahu nak share pasal hadiah je kalau nak naik rank supervisor ni. Oklah nak cerita pasal hadiah tu tak susah pun .


hadiah naik rank
Macam macam cerita yang aku dengar selepas mendapat berita Selangor tumbang di Larkin, dengan jaringan yang besar, 4-1, tapi itu kekalahan taktikal, tapi paling kecewa sekali terutama penyokong Selangor tentu sekali ialah aksi Amri Yahyah yang berjoget membantu jaringan Luciano, cukup membuatkan penyokong Selangor terus menarik balik status legend kepada Wak Am. Nampak sangat peminat begitu kecewa, setelah 12 tahun Wak Am bersama Selangor, akhirnya fans Selangor dijogetkan dengan kemenangan 4-1 di Larkin.


amri yahyah joget di jdt

18/02/2014

Seperti biasa entry kali ini berkisarkan tajuk yang di dapati dari blogger statistik , oklah, rupanya memang keyword ni antara paling hot, dan membuatkan ramai nak guna keyword ni untuk menjual produk mereka termasuk aku sekali. Hahah, tapi kali ini , aku nak komen je apa yang tercatit dalam beberapa web dan blog yang suka cerita pasal rozita che wan. Aku rasa entry ni sesuai dibaca oleh member ASB , abg bekam dan abg moto, 


tips langsing cantik

13/02/2014

Dalam banyak banyak perlawanan, pahang lawan jdt juga yang kecoh, sampai kata ada yang mati, kena belasah, sampai ramai yang kecoh dengan istilah IJF, yang dikaitkan dengan Hooligans, yang dilabel teruk sebagai Samseng Bola Sepak. Oklah aku pun tak reti nak ulas banyak pasal benda ni, ada yang kata baik dan kata yang buruk.


penyokong merusuh

12/02/2014

Pagi pagi bangun nak update blog, sekali tengok wife aku pun sambung tidur balik, kenapa ni, hooo, rupanya ada line internet problem sikit, oklah sekarang ni dah ok, so masa terbaik untuk update blog berdasarkan carian keyword yang diberikan oleh nuffnang. Oklah, ni ada orang tanya kat internet, tentu dia nak buat entry blog , macam mana nak dapat buah dada yang cantik. Oklah, aku rasa mamat ni juga tentu penjual produk nak besarkan payu dara, atau memang ada orang cari sebab nak payu dara yang mantap. Oklah, aku nak share sikit dari hasil pembacaan aku yang simple lagi dimple ni.



11/02/2014

Alhamdulillah, sekarang ni macam macam produk ada nak selesaikan masalah perut boroi ni dikalangan lelaki. tapi paling penting sekali, kena tahu jugaklah kenapa kesan perut boroi ni, bahaya ke, betul ke ada ornag kata perut boroi ni begitu bahagia, atau nak menderita ? Oklah, jom gua sambung cerita kat sini.


lelaki boroi kuruskan badan

10/02/2014

yang ni adalah cabaran abang naja bekam kepada gua nak tulis pasal rozita che wan dan luna maya, oklah bukannya susah pun nak tulis benda ni, oklah ada banyak persamaan dan perbezaan, tapi oklah, jom kita tengok apa yang boleh dirungkai pada dua artis yang serba seksi dan makeup tebal.


rozita vs luna

1) Status

Che Ta dah selamat dikerjakan oleh Zain Saidin, tapi luna maya hanya aku tahu ada hubungan dengan airel peterpan dulu. Itu jelah, so gossip tuh che ta dah selamat, luna maya banyak misteri lagi ini, walaupun Nabil banyak kali nak masuk line

2) make up

dua dua tebal gile, paling kantoi masa HD, master chef celebrity, che ta nampak kulit ada macam benjpl, yang luna maya pulak, oklah tak terus sangat.

3) Bahasa

sorang cakap kedah pekat, sorang cakap indon pekat, bila cakap bahasa inggeris, aku rasa dua dua akan berbunyi lorat tempatan

4) Tunjuk BAKAT

hahaha dua dua suka tunjuk bakat, tapi luna maya tahap lurah bakat punya, che ta pulak suka bakat paha dan bakat atas, so kesimpulan dua dua berbakat !!!

5) Supplemen

hahah, kat malaysia ada Shaklee malaysia, kat indonesia ada Shaklee Indonesia, ok yang takda bukti yang diorang ambil shaklee ke tak, tapi kalau nak extra power, boleh refer sini


08/02/2014

hari ini nampaknya saya ajar kawan saya buat blog sambil lihat kata kunci di nuffnang. So kali ini saya nak ajar kawan kita cara nak jadi sr sup dalam Shakly Oklah dalam nak buat post macam ini, saya guna kata kunci dari nuffnang , copy dari laptop sarah atau angah. langkah langka jadi sr sup caranya ialah


macam mana nak jadi senior supervisor shaklee

07/02/2014

Macam mana ni pening aaa nak tulis ayat power power ni, kalau ikut member dan ramai peniaga sana, menjual ayat power nak marketing amat penting, barulah orang nak beli barang dengan kita. Aku pulak ayat kelakar dan merapu bak kata epul jaguh. So kat sini aku nak cerita jugaklah macam mana nak buat ayat power yang boleh buat orang nak beli barang dengan kita.



06/02/2014

Adui, tengok harga, pengsan woo, nak beli, sememangnya diakui oleh aku sendiri, Vivix Shaklee, memang ternyata mahal gila. Bukan nak komplen ke apa, tapi hakikatnya, ialah , korang kena tengok sendiri kehebatan dan kelebihan, dan manfaat yang anda peroleh dari mengambil sirap yang berasa macam ribena sikit ni. Rasa masam-masa, tapi saya pernahlah ambil sikit masa bulan puasa tahun lepas. hmmm, oklah jom saya cerita sikit, kenapa produk ni begitu mahal sekali, ya mahal gila lagi lagi dan lagi.


vivix shaklee mahal gila

05/02/2014

Hehehe ini apa punya keyword masuk dalam blog aku, takpa, ni pun boleh bikin tajuk entry baik punya. So kalau mahu tahu apa itu kereta rasmi JDT , tgk kereta bos diorang, TMJ, BAIKNYA, gambar kat bawah pun masa TMJ bagi keterangan dekat stadium larkin .

Tapi apapun, kena usaha kuat dan belajar lagi, barulah boleh dapat kereta idaman macam tu , oklah, setakat ni sahaja entry gua, jangan lupa baca blog diet diet sihat kalau nak info shaklee yang terbaik dari ladang !!!

04/02/2014




Alhamdulillah, dah lama tak mengusik software Sony VEGAS PRO ni, akhirnya, dapat juga menyiapkan beberapa video yang tertangguh dek kerana kesibukan dengan business Shaklee yang makin kencang. Apapun korang boleh enjoy kahwin sepupu Fahrizal Asmy dan Atikah Rahim di Raub Pahang. Alhamdulillah, balik tu memang penat gila, cuaca panas. Tapi boleh ingat juga masa tuh, kenduri di Pahang, Ainul kena pergi shaklee trip di KK, dan camera pula takda, hehehe. Apapun, tahniah, hadiah saya buat en Fahrizal dan Atikah, semoga berkat perkahwinan kamu berdua !!!





Detail Video

Video kali ini hanya menggunakan camera DSLR Nikon 3100, dengan membelasah sahaja teknik, tanpa ada bantuan microphone dan juga stand. Memang belasah sahaja ambil scene yang ada, dan dicantum dan dikemas dalam software SONY VEGAS PRO 12. Alhamdulillah setelah penat memikirkan lagu yang sesuai, akhirnya saya dapat juga menggunakan lagu MAAFKAN , ost setia hujung nyawa. Dulu wife yang suka gila cerita ini, tapi saya tengok je, apapun yang best, lagu dari kumpulan LAST MINUTE ni memang layan, dan sampai sekarang saya ingat melodinya. So kepada band last minute, buatlah lagu yang sedap sedap lagi.




03/02/2014

Nampaknya semasa aku datang HQ mengupdate pasal vitalea habis stok pada hari pertama kea dibuka untuk promosi, kali ini key coordinator baru Naja BEKAM datang dengan gaya ranggi lagi metrosexual membawa handphone lenovo yang berkuasa tinggi menulis order. So dalam banyak banyak topik yang dibincangkan , terungkai beberapa topik yang dibincangkan semasa berada di HQ tadi. 


geng ASB lelaki shaklee

02/02/2014

Dalam sibum aku dua hari berkendur dekat kampung, aku nak update juga promo terbaru dalam Shaklee ni. Oklah bulan februari bulan 2014, kali ini Shaklee Malaysia pilih Vitalea pulak. Kali ini promo beli 6 percuma 1. Oklah, apa yang menarik tentang promo kali ini , jom baca jap kat bawah.


multivitamin shaklee
Salam february semua. Bulan yang orang dok cakap Valentime haram jadah ni dah tak boleh sambut. Oklah dalam Islam bercinta hari hari so kenalah kahwin dulu senang sikit nak bercinta dengan lebih mendalam. Tapi bak kata pepatah kalau tak beli kereta, mungkij sular juga nak travel, so bak kata orang putih, kenapa nak kena beli perodua pulak lepas kahwin ? Hahha mungkin ni jawapan aku.


perodua kuala kangsar