Blog Orang Selangor

31/05/2013

Salam jumaat semua, saya tak update blog sehari, susah sangat hidup. Biasalah, kita pun banyak kerja lain nak buatkan, takkan nak buat duit dengan shaklee je, banyak benda lain, kenduri, lawat saudara, bersukan, berkaroeke, dan sebagainya. Tapi , zaman sekarang yang hidup dengan keadaan inflasi dan ekonomi yang dikuasai kapitalis, tentunya ramai nak tahu cara buat duit. Oklah, di sini saya akan menceritakan cara-cara nak buat duit. Orang kata nak kena daftar shaklee baru boleh buat duit, tak semestinya kakak-kakak abang abang, mari kita tengok di bawah.

buat, duit, banyak, shaklee, ekonomi, kapitalis, gaji,  cukup-cukup makan,
keperluan buat duit tambahan kalau nak kira baki dari gaji kerja 

Kenapa kena buat duit dengan shaklee ?

Yang ni tak kisahlah, nak buat dengan shaklee ke, online ke, blog, youtube, tapi sekarang ini, dah menjadi satu kebiasaan dan lumrah hidup di bandar, kebanyakan rakyat Malaysia akan buat multiple income, income dari sumber yang lain, dari part-time, hinggalah menjadi fulltime macam hadhatina dan mkb. Kalau aku punya elaun bright spark pun memang sikit, kita pun ada keluarga untuk di jaga, nak kira rumah dan sebagainya. Ternyata realiti sekarang memang mengcengkam. Dalam kita sibuk nak tukar kerajaan , BR1M dan sebagainya, kita perlu sedar, income poket kita boleh di tambah, dan itu ialah di bawah KAWALAN kita sebenarnya. 


Cara Pertama : Kitar Semula Bekas  Shaklee

Cara pertama dulu kami buat duit ialah dengan kitar semula. Kalau korang tengok, jiran-jiran korang yang buat shaklee, kekadang tu kotak-kotak shaklee tu diorang buang je, dengan bekas ESP yang gebu itu, dibuangnya ke longkang, jadi kutip dan simpan. Saya dulu memang rajin kitar semula kertas, plastik , besi-besi, memang boleh buat duit. Yang menariknya, dulu saya ada buat duit macam mana nak tukar sampah jadi EMAS, menarikkan ? Ok ingat, sekarang ini pun, ramai dah mula kitar semula, termasuklah dashboard kereta baru kami, pakai teknologi plastik kitar semula, rasanyalah kot. 


Cara Kedua : Buat Liputan Cerita Syarikat Shaklee

Yang ni kalau anda seorang reporter, wartawan, blogger hebat yang cun lagi comel, ataupun anda ni pengamal media, cubalah buat liputan tentang produk dan business yang hebat lagi meriah ini.  Tentu sekali ramai yang singgah baca blog anda itu. Tak pun, anda kerja kat majalah ISihat yang setiap bulan ada cerita pasal khasiat dan manfaat shaklee kepada manusia di seluruh dunia.


Cara Ketiga : Kerja dekat pejabat Shaklee

Yang ni pun kiranya cara yang betul untuk buat duit, makan gaji lah, tapi banyak pahala korang.  Susah juga nak jaga kaunter, ambil order, packing barang, tolong daftarkan orang. Lagi-lagi kat HQ subang tu, sibuk ooo, tapi kalau tak ramai orang, memang korang rileks jelah. Tapi hari ini, orang yang kerja  kat branch sana, akan stay sampai malam, sebab hari ni CLOSING, jadi ramai yang akan top-up beribu-ribu UV masuk dalam akaun mereka, barulah bonus besar. Tapi kelemahan cari ini ialah gaji anda tidak boleh dikawal, anda tak boleh minta boss anda bagi gaji RM 10k kat anda, walaupun anda ini tukang cuci, ataupun sales director di syarikat tersebut.

Cara Keempat dan Paling Berkesan : Jadi Ahli Shaklee bawah RMC

Jadi Ahli Shaklee bawah RMC pimpinan Ainul Mustafa, dengan hanya berbekalkan RM 65, itupun kalau anda betul betul serius, rajin dan tak mudah putus asa, anda cakaplah anda nak berapa income, usaha anda akan membuahkan hasil, hahhaha. Dalam group ini, macam -macam cara nak promosikan cara hidup yang sihat. Kami akan pimpin anda untuk berjaya dan menjadi jutawan muslimah atau muslim satu hari nanti. Jadi ahli banyak kelebihannya , selain dapat bimbingan untuk membuat business online dari rumah, tak perlu nak keluar duit modal beribu-ribu tahniah ala syarikat burung. 


29/05/2013

Salam sejahtera, sebenarnya dulu saya  ada buat pasal post pasal Alfalfa ni, masa tu abe artis kita supershazwan ada nak beli Alfalfa. Alhamdulillah, dia pun ok, berjaya turunkan berat badan. Tapi tah macam mana pulak dah terdelete, adui. Oklah, takpa. Kali ini saya nak cerita pulak cerita yang best tentang Alfalfa shaklee,yang berjaya  menyembuhkan penyakit. Macam mana tu ye ? Ok jom baca kat bawah ni. Selamat membaca !!!


cegah penyakit

28/05/2013

Salam sejahtera, tak sempat nak update blog, ikut wife kerja Putrajaya hari belia 2013. Adui, badan memang penatlah, macam-macam nak buat itu ini. Tapi sebab nuffnang sudah bagi keywords amalan kuatkan badan dan tulang, nak tak nak, kenalah buat kerja sikit. Oklah, sebelum ni, saya ada cerita pasal urat  dawai tulang besi sebelum ni. Pagi-pagi buta ni, saya nak sharelah sikit hasil kajian saya tentang amalan kuatkan badan dan tulang. Manalah tahu kawan-kawan di luar sana boleh tambah apa yang penting.


amalan kuatkan badan

26/05/2013

Alhamdulillah, setahun lebih mendaftar sebagai ahli shaklee, akhirnya, dapat juga membeli kereta  idaman Honda Civic dengan menggunakan slip business shaklee. Sememangnya ramai yang dah berjaya, tak buat business pun dah dapat kereta besar, tapi wife dengan business shaklee, mampu nak beli, walaupun gaji besar, jadi bolehlah nak hidup area shah alam, dengan ada kereta kami sebelum ini yang banyak berjasa dengan kami satu keluarga. Oklah, jom kami cerita pengalaman untuk mendapat kereta dengan business shaklee.

kereta, business, shaklee, slip, bonus,
Dapat kereta dengan business shaklee

1) Daftar Sebagai Ahli Shaklee Hanya RM 65

Semuanya bermula dengan wife berjumpa Hadhatina yang cun itu, dan akhirnya upline kami yang belanja wife masuk shaklee. Oklah, sebab dah belanja, rasanya tak serius sangat. Mula-mula sekadar cerita-cerita, dan akhirnya dapatlah sales dalam puluh-puluh komisen camtu. Entah bagaimana , bulan 5 2012 dan seterusnya wife mula serius, dan lama-kelamaan dia naik pangkat dan terus cecah ribu-ribu dalam akaunnya.  Saya pulak lepas kena tendang , saya pun terus bersemangat dan akhinya tolong jugak wife, dan sama -sama buat blog. Sales memang best.

2) Impian nak dapat Bonus Kereta.

Alhamdulillah, selangkah lagi nak dapat bonus kereta, surat dah hantar kat boss shaklee encik Ethan, silalah proses bonus kereta kami, adalah extra cash. hehhe, suka hati anda nak buat apa dengan duit tu. Pada masa ni, kami ingat nak simpan, nak buat bayar duit Honda Civic. Alhamdulillah, sikit je lagi, nak dapat bonus kereta tu. Biasanya, kena mintalah kat bos shaklee, dapat buat total sales dalam 3 atau 4 bulan, minta bonus kereta, hoooo, agak banyak jugak.

3) Kereta lama nak bagi mak ayah pakai

Niat nak beli kereta, sebabnya, nak bagi mak ayah saya pakai. Kalau tak haritu nak angkat kereta 2nd hand, tapi saya takut keretanya akan ada problem. Jadi kereta kami yang lama tu, Hyundai Getz, masih elok, selalu servis, dan tak pernah rosak enjin sebelum ini. Kereta tu kami panggil Rocky, hatinya keras seperti batu, keras membawa kami sehingga ke Kelantan, habis satu semenanjung kami pergi jalan-jalan dengan Rocky. Terima Kasih ROCKY. !!!

4) Masa Untuk YAKUZA !!!

Alhamdulillah, dah bawak kereta baru, test, nampaknya ok, cumanya minyak akan makan banyak kalau selalu sangat racing. Tapi memang terasa sedap, semuanya elektronik, dengan corner pun stabil, smoothlah sikit, lagipun kereta baru. Jadi memang sedaplah, nampaknya kenalah bersemangat buat business semakin mantap. Alhamdulillah !!!

Rajin Berusaha, Jangan Berputus Asa

Buat yang berminat, betul betul minat business, tak kisahlah Shaklee ke apa, apa yang penting, sentiasa bermotivasi, rajin berusaha, dan jangan mudah berputus asa. Kami telah lalui banyak pengalaman, cuba pelbagai jenis perniagaan, dan akhirnya, group shaklee kami memang best, enjoy, boleh bawak family pergi kelas, flexible dan tak payah datang KELAS MALAM !! Alhamdulillah , Terima Kasih Allah.



24/05/2013

Selamat hari guru 2013, hehehe, dah lama tak mendengar lagu selamat hari guru. Dulu masa hari guru, gua pernah sekali je perform lagu manbai kau ilhamku. Hooo, memang best hari guru ni, kita tengok guru-guru sekolah kita habis kena main dan diorang memang baik . Tak jugak kekadang tu ada yang kena marah time hari guru , hahaha, nasiblah, apa nak buatkan. Oklah untuk hari ni, marilah kita tengok beberapa watak guru dalam filem, animasi, drama, komik dan sebagainya. Ok entry khas untuk warga pendidik.

selamat, hari, guru, adik, manja, cikgu , bedah
Cikgu dalam cerita adik manja:gambar dari google. Ingattkah korang kepada cikgu bedah ?

1) Cikgu Azmi (Dharma Harun) - Adik Manja

Wakta cikgu playboy, yang masuk sekolah perempuan, hooo, siap buat  resipi susu dari timun, adui, memang lawak, tapi cikgu azmi memang gentlemen, selesaikan masalah dalaman sebuah sekolah yang sudah lama bertapak. Apapun Cikgu Azmi memang sempoi, siap buat aktiviti luar sekolah hahhaha.

2) Cikgu Sharina (Noorkumalasari) - Adik Manja

Cikgu Sharina, yang cun, diminati oleh Cikgu Azmi, sampai last sekali boleh pulak cikgu azmi ajak bercium, adui, memang gilalah cerita lama-lama ni. Apapun, Cikgu Sharina  memang sentiasa menjadi teman Cikgu Azmi, sejak cikgu azmi masuk sekolah perempuan itu. Mereka bersama-sama menyelesaikan misteri baby yang sesat.

3) Cikgu Bedah (Adibah Amin) - Adik Manja

Adui, cikgu yang paling menyerlah, asyik kacau  cikgu azmi, suspect cikgu azmi ada niat jahat datang sekolah itu. Dialog yang paling gua ingat sampai sekarang ialah " Cikgu Azmi ada ANAK "

4) Cikgu Shaari ( P. Ramlee) - Masam-masam manis

Hahahha, yang kalau tak ingat, korang bukannlah peminat p ramlee yang sebenar. Adui, semua orang tahu dialog, cikgu suka main bola, hari hari cikgu main bola, adui. Apapun, cikgu shaari suka dating dekat zoo negara ( takda klcc lagi time tu), balik 4 pagi, sebab main dekat night club. Bolehlah duduk rumah sewa, buat pergaduhan, dan last sekali, dapat jadi guru besar.


5) Cik Ros ( Rose Yatimah) - Pendekar Bujang lapok

Kiranya masa ni bolehlah pulak si bujang lapok, kejar cik ros sampai  ke rumah, sebab nak cari wak mustarjo nak belajar silat. Cikgu Ros ajar benda benda basic, alif, ba ,ta, sampai pak mat boleh cakap huruf M. Tulah , jangan suka gelakkan orang Pak Mat, dialog yang kita ingat sampai sekarang, satu mesej kepada melayu yang malas belajar.


6) Cikgu Papazola - Boboiboy

Cikgu yang paling tak logik dalam sejarah kartoon negara, adake boleh keluar dari game, sepatutnya Papazola jadi hero, lepas tu terus jadi penduduk bumi. Beribu-ribu  cuba cari pekerjaan, dan akhirnya menjadi cikgu sekolah kepada boboiboy, fank, gopal, yaya, dan ying. Ajar pendidikan jasmani, tapi kantoi menipu masa lumba lari, adui, fail betul

7) Cikgu Jasmin - Upin Ipin

Cikgu paling baik, lemah -lembut, dan sopan santun dalam animasi Upin Ipin, best best, banyak benda yang kita belajar dalam cerita cikgu jasmin. Memang best, dan sesuai untuk semua golongan, dari kecil sampai ketua. Cikgu Jasmin pandai nyanyi, main piano, dan takut ulat bulu. hahaha

8) Dewey Finn (Jack Black )- School of Rocks


Hehehe, lari dari Malaysia, watak cikgu yang paling gua ingat, cikgu rock, yang ajar bebudak macam-mana nak jadi rockers, adui, rosak bebudak. Tapi sebenarnya rock tu attitude, dan bebudak itu dapat memahami menjadi pemuzik, rockers sebenar. Apapun, memang layan masa diorang buat konsert last.

9) Cikgu Onizuka (Takashi Sorimachi) -GTO

Hahaha, best gile kot, cikgu paling macho, gile samseng, kuat bergaduh, dan panas baran, suka tengok cerita lucah. hahaha, sampai semua cikgu tak sukanya. Adui, tapi memang gilakan cikgu cun kat sekolah tu. Dapat budak budak kelas rebel, dan akhirnya budak-budak tu semuanya suka kat dia. Scene yang paling tak boleh belah ialah masa dia lawan langgar lori dengan student dia, adui.

10) Cikgu Fuyutsuki ( Nanako Matsushima) -GTO

Hehehe, setiap hero, ada heroine nye, cikgu fuyutsuki, memang menjadi teman kepada cikgu onizuka, adui,sampai satu tahap tu, fuyutsuki sensei sediakan kepala ikan masa nak ajar onizuka sensei bahasa inggeris. Tapi otak si onizuka ni, adui, lain pulak fikirnya, hahaha. Biasalah cikgu lelaki.


11) Kumiko Yamaguchi (Yukie Nakama ) - Gokusen

OKlah, Gokusen pulak ada  cikgu perempuan, kumiko, yang berketurunan yakuza, sejak kecil diajar berlawan, adui, memang gilelah. Memang cun, tapi kalau lawan tu, habis semua orang kena pukul. Tapi terpaksa buat control ayu, dan menyorokkan identitinya sebagai pewaris yakuza, sebab takut student tahu. Cita-cita murninya, memang suka jadi cikgu sekolah, walaupun sebenarnya dah kaya sebagai yakuza.

12) Goro Sawatari ( Katsuhisa Namase) - Gokusen

Ok, ni cikgu yang asik ada, bila cikgu kumiko pindah, dia mesti ada kat sekolah yang sama dengan kumiko, Cikgu Goro ni asyik membantah apa yang cikgu kumiko buat. Adui, timbalan pengetua yang selalu buat hal,dan tidak disenangi oleh ramai cikgu, termasuk para pelajar.

13) Yuriko Minami (Yuu kashii) - My Boss My Hero

Cikgu cun, yang mengajar di kelas Makio, seorang pelajar tua yang menuntut ilmu supaya dia dapat jadi pewaris yakuza. Cikgu yuriko ni, kiranya watak yang banyak mengajar Makio tentang kehidupan . Tapi yang paling kejam, ialah bila sekolah mereka kena serang, Makio terpaksa berlawan, dan statusnya sebagai yakuza terbongkar, huhuhu. 


Selamat Hari Guru

Selamat hari guru, kepada guru saya kelas saya
1) 1 jingga -cikgu fatimah ke sarimah
2) 2 mahang - cikgu aminah
3) 3 merak - cikgu adnan
4) 4 rambutan-cikgu adnan 
5) 5 sentosa - cikgu asmarani
6) 6 perwira - cikgu asmarani

Sekolah Menengah
1) 1D -puan Ain
2) 2D -puan Azian
3) 3 Cekal - Puan Azlinda
4) 4 STE - Cikgu Amirudin
5) 5 STE - Puan Zalma


SELAMAT HARI GURU !!!

23/05/2013

Salam sejahtera kepada pentadbiran Universiti Malaya. Saya Muhammad Faiz Mohamed Saaid, salah seorang pelajar phd di fakulti kejuruteraan ingin membuat beberapa cadangan penambaikan kepada infrastruktur yang ada di dalam Universiti dan Fakulti Kejuruteraan . Saya ada 3 cadangan penambaikkan yang saya terfikir sejak berada di kampus terbilang ini pada tahun 2009 hinggalah sekarang.

lima bintang, tandas, kejuruteraan,universiti, malaya, shaklee
Usaha menjadikan tandas kejuruteraan bertaraf 5 bintang

1) Perbaiki Penghawa Dingin yang lama

Saya selalu datang ke makmal kejuruteraan elektrik di Blok E, betul betul berdekatan dengan menara kejuruteraan. Saya dapati makmal itu sungguh strategik, dan mudah di cari, tanpa perlu menaiki tangga. Saya semalam datang lab pada waktu malam, sepatutnya saya rasa sejuk sebab malam. Tapi lain pula ceritanya, saya rasa seperti membuat penyelidikan thermodinamik yang panas lagi tidak menyenangkan. Sebelum ini, rakan saya pun ada menulis surat aduan untuk membaiki penghawa dingin yang lama, tapi sampai sekarang kami berasa sangat selesa dengan kepanasan yang ada sekarang. Saya takut nanti banyak kelengkapan prof sulaiman yang rosak, dan ini menjejaskan misi UM untuk menghasilakan banyak jurnal impak tinggi Q1. 


2) Meningkatkan Kelajuan Internet

Saya mendengar beberapa komplen dari salah seorang pelajar yang menyatakan keudahan Internet di Universiti Malaya tidak bagus. Saya berharap, beberapa kawasan penting seperti di fakulti, perpustakaan, dan tempat awam bagus untuk berdiskusi ilmiah boleh menampung kelajuan internet yang tinggi untuk para pelajar menumpukan perhatian. Selain itu, saya minta kelajuan internet di Fakulti juga dipertingkatkan, supaya kami semua dapat membaca dan menelaah jurnal jurnal yang bagus untuk memberikan idea yang bagus untuk penyelidikan kami. Saya juga bersetuju, jika kawasan koleh, tidaklah perlukan internet yang laju, supaya pelajar keluar dari kolej, dari zon selesa mereka, dan menelaah pelajaran di perpustakaan, fakulti , IPS dan sebagainya. Zaman sekarang semua buku dan bacaan boleh didapati di Internet dan ianya lebih praktikal dan mengikut kemajuan teknologi sekarang.

3) Membaiki Kemudahan Tandas

Saya memuji pihak dekan fakulti kejuruteraan menambaik kemudahan tandas yang terus bertukar menjadi tandas hotel lima bintang. Tapi malangnya, ada juga tandas yang tidak diselenggara dengan baik, seperti di Blok Penyelidikan, yang terus tiada air, kotor, dan berbau busuk ala-ala logi kumbahan air. Saya berharap pihak tuan dapat memantau dan memperbaiki kemudahan tandas ini. Saya rasa kebersihan ialah aspek yang penting bagi negara-negara maju di dunia.


Universiti Malaya Boleh Pergi Jauh

Saya berharap pihak tuan dapat memberi maklum balas terhadap cadangan saya ini. Sebagai Universiti yang akan menakluk ranking terbaik dunia, perkara-perkara asas keperluan ini perlulah di ambil tindakan, kerana benda-benda kecil ini boleh merencatkan kerancakan warga UM untuk bergerak maju dan berwasasan. Saya yakin UM boleh mengatasi masalah kecil ini yang  senang nak di atasi, sebab saya tahu UM banyak duit, siap boleh taja saya lagi sebagai pelajar phd yang berwawasan 2020. UM BOLEH !!!!



Yang Ikhlas
Faiz Saaid.



22/05/2013

Salam sejahtera, bulan baik ni, tentu ramai nak tahu pasal kolagen, macam -macam cerita kita dengar pasal benda baik ni. Tak  kurang juga beberapa fakta yang telah dibongkar, dan didebatkan, antaranya ialah kolagen rumpai laut, yang menjadi isu kerana tidak mengandungi kolagen. Apapun, ramai dah menikmati kelazatan dan kenikmatan shaklee collagen powder semasa promosi Shaklee pada bulan 12 tahun lepas. Hooo, memang menarik, harganya memang agak tinggi, tapi tak rugi anda mencubanya. Oklah, hari rabu yang best ni, mari kita borak-borak kosong tentang kolagen.


faktar kolagen


21/05/2013

Assalumualaikum Encik Amri Yahyah. Saya Muhammad Faiz bin Mohamed Saaid, adalah seorang peminat encik amri, dan amnya peminat bolasepak Selangor dan Malaysia. Saya amat bertuah pada ketika itu dapat bersalaman dan bergambar dengan encik Amri di PKNS tempoh hari. Saya tengok orang lain dah sibuk makan, encik Amri still layan peminat-peminat bola sepak Selangor untuk bergambar. Saya mengikuti perkembangan En Amri sejak dari penglibatan En Amri pada tahun 2001, hinggalah sekarang. Buat En Amri, izinkan saya menyuarakan pendapat saya tentang luahan saya terhadap situasi bolasepak Malaysia sekarang. Di bawah ialah gambar saya bersama en Amri tempoh hari, sehari selepas Selangor menewaskan Felda United 2-0.


legenda 17 selangor

19/05/2013

Bila saje mendengar Khairy Jamaluddin di angkat pak najib sebagai menteri belia dan sukan, ramai terus bertumpu  kepadanya, dengan tiada pangkat datok, tan sri, dan anak kesayangan pak dollah, ianya menjadi cerita lebih menarik, ada yang kata, KJ bodoh dalam serba serbi. Hohoo, lulusan oxford takkan bodoh macam ni. Tapi misi paling utama khairy ialah membawa pasukan Malaysia ke piala dunia 2034. Apa yang mereka kutuk pasal Khairy Jamaluddin ni ? Jom baca lagi.

khairy jamaluddin, piala dunia, bola sepak
Khairy Jamaluddin Angan Angan Kosong Piala Dunia 2034 ?

Kisah My Team 

Kisah My Team, team rakyat Malaysia, pernah menjadi fenomena, ianya betul-betul menggugat FAM ketika itu. Dengan berbekalkan duit dari otai Jason Lo, dan juga pakar bolasepak Shebby Sigh  dan Bojan Hodak, akhirnya mereka mencari seluruh pemain amatur di pelusuk Malaysia untuk membentuk satu pasukan yang boleh menandingi pasukan negara suatu hari nanti. Ingatkah anda, pada masa perlawanan akhir siri pertama Myteam dekat tv3, ianya menunjukkan, siapa yang sokong myteam pakai baju biru, siapa yang sokong team-malaysia pakai baju kuning. Boleh dikatakan, perlawanan itu menjemput ramai yang hadir ke stadium, memakai baju biru untuk team rakyat Malaysia. Ianya  menjadi satu ancaman, dan menunjukkan KEBENCIAN rakyat Malaysia terhadap FAM, yang nyata, sampai sekarang gagal membangunkan sukan nombor satu rakyat Malaysia !!!

Menamatkan Khidmat Pemain Import 

Khairy sering dikutuk, kerana menjadi penghalang kepada orang luar negara, nak cari makan kat Malaysia. Atas alasan yang munasabah, semasa berkhidmat menjadi timbalan presiden FAM, dia telah menyuarakan pendapat, pemain kita boleh pergi lebih jauh tanpa pemain import. Hooo, walaupun pemain import menguatkan pasukan masing-masing, tapi jangan lupa, prestasi Malaysia, yang berjaya memenangi Piala AFF Suzuki 2010, dan tahun itu, kita tidak ada PEMAIN IMPORT dalam liga kita. Aku dapat lihat di sini, banyak player berbakat yang menonjol, seperti di selangor sahaja, watak-watak penting seperti Syafiq Rahim, Amirul Hadi, Razman , berjaya membawa selangor memenangi 2 liga super, dan tak juga menjadi penyumbang kepada kemenangan piala AFF pada tahun 2010. Walaupun kita akan kehilangan populariti, tapi aku rasa, tanpa pemain import pun, semangat berpasukan dapat menewaskan keegoan mata wang tinggi pemain import, yang banyaknya tidak menjadi, dan ditamatkan kontrak serta-merta !!!

Sejarah Artikel 88 

Aku sempat membaca satu status  di facebook sana, mengatakan Artikel 88 yang ganas ini, muncul setelah Khairy Jamaluddin dengan medianya, mengutuk FAM, mengkritik FAM, yang gagal membangunkan sukan bola sepak negara. Tindakan FAM dengan menggunakan artikel 88 ni banyak membunuh bakat-bakat kepimpina bolasepak kita, antaranya ialah presiden KAFA, TSAM yang ternyata berjaya membawa kelantan, dari status liga FAM kepada wakil pasukan Malaysia untuk piala AFC 2013. Selain itu, Khairy menuduh FAM kurang dana  dan gagal mendapatkan tajaan untuk Liga Bola Sepak tanah air. Ianya memang betul, kita kurang peminat,stadium kita tak terjaga, pasukan negeri masih lagi perlukan sogokan wang dari FAM dan sebagainya..

Piala Dunia 2034

Sekali lagi menantu pak dolah berjaya menarik perhatian peminat bola sepak Malaysia, dengan cuba melancakar bidaan untuk Piala Dunia 2034. Nampaknya KJ betul betul nak Malaysia main piala dunia, walaupun dengan cara pintu belakang. hahaha, tapi bagi aku ianya satu langkah bijak, walaupun nampak ianya seperti bermain tipu. Reduan Abdulullah pulak mengkritik menteri sukan tersebut, dengan menyatakan, kita perlu layak secara merit. Tapi aku rasa, kekadang reduan abdulullah pulak tak perlu lah jadi pengulas astro arena, cakap pun tak lancar, tak sedap pulak tu, tak banyak buat kajian. Apapun, aku cuba  nak mengulas bagaimana bidaan piala dunia 2034 boleh membuatkan Malaysia dapat bermain dalam piala dunia satu hari nanti. 

Kementerian Belia dan Sukan Barisan Nasional ?

Satu lagi kenyataan yang bersifat profesional plus nak sindir YB BN yang lain ialah dia sendiri menyatakan, kementerian ini kementerian Belia dan Sukan Malaysia. Oleh itu KJ berharap dapat mengumpulkan semua pemuda-pemuda dari seluruh Malaysia, dan jugak katanya nak ajak parti pembangkang sekali untuk sama-sama memajukan Sukan di Malaysia, khususnya bola sepak Malaysia yang makin lama makin teruk. Apapun , aku tak rasa pemuda pakatan rakyat akan berminat, kerana aku rasa mereka semua tidak dapat menerima kekalahan PR dalam PRU 13 lalu. Aku  juga tak pernah nampak satupun manifesto untuk memajukan Sukan di Malaysia, khasnya bola sepak kita yang macam liga kampung dusun. Apa yang aku nampak, kerjasama KJ, dengan Astro Arena, dan juga bloggers bola sepak seperti lucius Maximus dapat menyediakan jawapan dan rangka kerja untuk menaikkan lagi prestasi bola sepak negara. Ianya bagi aku tak mustahil jika kita menghormati KJ sebagai menteri belia sukan yang baru, dan bukannya dengan POLITIK 24JAM di facebook.

Harapan Rakyat Malaysia

Aku cuma berharap, semua pihak, berhenti seketika bermain sentimen politik dan kekuasaan, dan juga penipuan SPR. Kita perlu bekerjasama, memartabatkan sukan Malaysia di mata dunia. Apa lagi yang perlu kita buat, taknah kah kita melihat pingat emas olimpik di bawa balik ke Malaysia ? TAknakkah ke kita lihat Malaysia layak ke Piala Dunia ? TAknahkah kita melihat anak Malaysia mewakili kelab eropah seperti Manchester United, Liverpool, Bayern Munich, Barcelona ? Semuanya harapan terletak di bahu KJ. Ianya perlukan sokongan, selain Kepimpinan Ikhlas Khairy sendiri untuk memajukan sukan di Malaysia.



18/05/2013

Produk shaklee, Ostematrix memang sesuai untuk orang yang kejang kaki selalu. Anda pernah mengalami rasa kejang kaki ? Biasanya ibu-ibu yang mengandung, selalu rasa kejang kaki. Mungkin penat sangat kot, tapi tahlah, apa kaitannya  kejang kaki ni, pelik jugak. Biasanya  selalu aku dengar kejang kaki ni orang sport je, tapi masa wife aku mengandungkan anak kami, selalu malam malam, komplen kejang kaki. Kesian kan,  korang nak biarkan wife korang rasa sakit? JOm kita study pasal kejang kaki ni.



16/05/2013

Hooo, sekarang ni bila dah masuk promosi VIVIX ni, macam macam orang dah post pasal khasiat vivix dari pakcik shaklee. Tak terlepas peluang lah untuk pakcik babah korang ni, nak jugak sibut berbusiness vivix pulak. Nak tanyalah kejap, korang dah tengok video pakcik roger cerita tentang vivix tu ? Dah ke belum ? Hoo oklah, ni aku nak sharelah apa yang best sangat sirap ala ribena ni. hooo mari kita tengok satu satu.


pengedar vivix  shaklee

15/05/2013

Kita rakyat Malaysia, memang seharian ada je air minuman yang seronok untuk di minum, hoo, kirannya kalau tak minum tu, tak sahlah kehidupan kita. Ada yang minum untuk kesihatan, ada yang minum untuk hilangkan stress, ada yang mabuk pulak tu sampai terlanggar tiang. Dan juga ada  yang minum untuk menyembuhkan penyakit-penyakit yang kronik. Jadi apa kata kita tengok beberapa air minuman rakyat malaysia ini.


air sedap

14/05/2013

Bagaimana rasanya peminat kelantan malam ni ? Rasanya tentunya satu Malaysia, yang betul betul minat bolasepak malaysia akan menonton siaran secara langsung perlawanan di antara kelantan menentang pasukan dari hongkong. Selangor pula dilihat menghadapi laluan sukar apabila perlu bertemu juara Maldives, yang rata-rata membarisi skuad pemain kebangsaan maldives. Oklah jom kita tengok peluang kedua-dua belah pasukan untuk layak ke suku Akhir AFC Cup 2013. Doakan yang terbaik untuk pasukan wakil Malaysia  ini.

afc cup, selangor, kelantan ,shaklee
AFC Cup logo dari kelab east bengal hahaha

Peluang Kelantan 

Sebagai juara kumpulan , Kelantan nampaknya  tidak menghadapi laluan sukar untuk mencabar kelab hongkong di gelanggang sendiri malam ini. Nampaknya dalam liga tempatan pula, keserasian dickson terus ditagih, dengan larian kencang dan tendangan deras yang laju. Apapun, petratov pula akan membantu jentera serangan kelantan untuk merobek gawang pasukan lawan. Selain itu, Indra pula berada di satu tahap yang terbaik dengan beberapa kali menjaringkan gol dalam saingan liga super. Tapi yang paling menakjubkan ialah kapten marvel Piya, cemerlang dengan menjaringkan gol dari sepakan sudut sebanyak dua kali, satu semasa melawan kelab vietnam, satu lagi ketika melawan negri sembilan. Nampaknya, momentum kemenangan Kelantan akan terus dibawa bagi melayakkan Kelantan mara ke  suku akhir, dengan dibantu penyokong mereka yang setia. Tapi, ada lagi satu kejutan untuk pasukan pantai timur, malam ini dikhabarkan, referee yang melayangkan kad merah kepada fazli shas akan menjadi pengadil perlawanan malam ni. Tentunya rakyat tak boleh lupakan sejarah hitam kekalahan kita kepada Thailand, yang disebabkan oleh mutu pengadilan yang berat sebelah.


Peluang Selangor

Skuad Gergasi merah yang asyik seri 4 kali, nampaknya perlukan magik, supaya dapat layak ke suku akhir AFC Cup 2013. Prestasi anak buah irfan bakti ini ternyata melemahkan semangat penyokong selangor, yang hanya mampu seri dalam 4 perlawanan sebelum ini. Nampaknya, selangor perlu bangkit, dengan menyusun kembali jentera tengah yang  hilang kreativiti, dan taktikal yang mudah di baca oleh pihak lawan. Peluang selangor nampaknya amat tipis, dan kita tunggu esok sahaja, adakah Selangor membuktikan mereka adalah jaguh bola sepak di Asia ini.


Doakan Kemenangan


Apapun, kita mengharapkan pasukan dari Malaysia akan layak ke suku akhir . Tapi ternyata laluan amat sukar, dan kita perlu kerja keras untuk berjaya. Selamat berjuang Kelantan dan Selangor !!!!




Hoo, saje saje, tengok kat google, blogger analytics ni, eh hoo ada blogger hebat, tengah review blog shaklee saya ni. hehhe, terasa bangga jap, apapun terima kasih ye daun keladi kerana sudi mereview blog saya yang sempoi ini . Hmm kat bawah ini ada gambar dari petikan blogger hebat tersebut . Sekali lagi ucapkan terima kasih daun keladi. Oklah untuk kali ini, marilah kita singgah kejap antara blogger blogger hebat yang menyertai shaklee ini. Hoo, siap ada link sekali ok. Jom kita tengok apa yang mereka buat.


Terima Kasih ye cik Nurul Fatihah yang sudi mengreview blog saya yang simple lagi mengarut ni !!!

blogger, shaklee, review
Blogger hebat review blog gua, kembang skt, sebab tkut lepas ni takda pulak

1) honeysour by Ana Lyana

Blog puan Ana Lyana ni, macam-macam cerita ada, paling best ceritanya ialah saya terbaca, husbandnya peminat kelab Manchester United, jadi semua ahli keluarga pakai jersey Man U, hooo, apapun tahniah lah kepada Man U yang akan dapat manager baru David Moyes tak lama lagi. So selalu jugak si Ana ni update blog tentang produk shaklee. Diorang ni pengedar area PutraJaya.

Ingat tak pos RMC gathering rumah zana ? hahaha, memang best, inilah tuan punya rumah kat putra jaya sana tu. Macam macam cerita ada dalam blog ni, tak kurang juga info-info yang menarik boleh korang dapat dalam blog Zana. Memang happy couple betul zana dan husbandnya en adi yang macho itu. Zana juga ialah pengedar shaklee di kawasan PutraJaya .

Kalaulah husband Ana peminat Man U, husband elly ni pulak peminat Real Madrid, hooo, gile kentang Cristiano Ronaldo dan Jose Mourinho yang bakal keluar tak lama lagi. Memang menarik juga, sering juga bertukar wajah, kekadang gambar anaknya, bebaru ni gambar satu family jadi header. Kalau korang duduk area Seri Kembangan nak cari produk shaklee, bolehlah hubungi Puan Zaleha.

Simple je blog puan Jiha, haritu ada datang coaching dengan wife saya haritu. So Jiha pun katanya nak berhenti kerja buat Shaklee pulun habis sampai 50k punya. Nampak semangatnya, rajin juga update pasal shaklee ni. korang yang duduk penang tu, rajin rajin contact Jiha kalau nak produk shaklee ok .

5) jalan abadi by Ainul Mustafa

Last sekali, takyah diperkenalkan lagi, dah lama masuk tv, majalah , surat khabar, vlog, youtube, dan sebagainya. Puan Ainul Mustafa yang cun, marilah kita bersama-sama mencari produk shaklee di shah alam. Apa yang best tentang blog personal wife saya ialah banyak juga cerita nursery, pureen warehouse,  kisah sedara mara, jalan-jalan dan sebagainya. Kami ialah pengedar Shaklee di Shah Alam.
Baru je balik, dari minum, hoo, banyak gile kitorang bincang tadi, dengan orang penting jugak minum, macam -macam benda kitorang cerita, tapi semuanya tak lari dari business, ya, banyaknya, kitorang borak pasal business shaklee yang tengah hot sekarang ni. Dari nak jaga downline, nak buat marketing, dan paling penting , macam mana nak jadi leader yang bagus suatu hari nanti. Ianya perlukan beberapa kriteria penting, sebelum kita betul-betul layak. Tapi memang yang paling penting yang perlu kita tanya, Sebab Apa kita nak berjaya dalam business shaklee ni ? Adakah sebab duit ? masa ? travel ? hooo itu memang best pun. tapi ada lebih penting dari itu .

duit, best, shaklee, business, berjaya
Best ke banyak Duit ? 

Sebab UTAMA : Dapat MEMBUAT PILIHAN !!!

Korang baca balik, bunyi macam pelik, kenapa tak kata, sebab nak berjaya dalam business ialah dapat Duit banyak, Hoo, bunyinya nampak pelik, tapi sebenarnya itulah yang dikatakan sebagai KEBEBASAN, Ultimate freedom. Kita boleh membuat pilihan , pilihan ditangan kita, kita dikongkong , dan kita rasa tenang dan bebas untuk memilih yang terbaik untuk kita. Bahkan, ianya tiada masalah, jika pilihan kita kadang-kala menyakitkan orang lain, tapi tidak bagi kita, kerana kita punya kebebasan wang, masa dan tenaga, selain umur yang panjang dan sihat sejahtera. 

Tiada KONGKONGAN

Dapat membuat pilihan, sememangnya ialah kita  lari dari dunia yang glamor, dunia logik otak kiri. Kita tidak peduli dogma orang tua yang kebanyakkanya  tidak berjaya  dalam sesuatu bidang. Ada juga kita tidak perlu peduli, kerja itu dan kerja ini, akan memberikan gaji banyak, kerja tetap dan pencen yang senang di hari tua. Semuanya kita yang pilih, nak hidup macam-mana, nak bawak kereta apa, nak dengar muzik, fesyen dan sebagainya. Kadangkala, kita rasa pelik, seorang jutawan yang kaya raya, hanya bawak myvi sahaja, tidaklah pulak BMW. Bagi perempuan, kebebasan tak nak pakai beg LV, GUCCI, walaupun mampu beli beg tu sebulan sekali. Ianya menjadi suatu ketenangan, freedom, kebebasan, untuk memilih dan mencorakkan gaya hidup kita, tak kisahlah jugak seperti nak undi barisan nasional atau pakatan rakyat ataupun Ibrahim Ali parti katak. Orang lain kadang-kadang sibuk kerja, kita pulak pilih nak pergi jalan sana-sini tengok negara orang. Semuanya di tangan kita, jika kita berjaya dalam business.

Bagaimana Ingin Mencapai Ke Tahap Ini ? 

Ada dua benda yang penting, iaitu, bila DUIT BUKAN TUJUAN UTAMA . Hahaha, yang pening sikit nak faham, apasal pulak Bukan Duit ? Anda tahu, jika anda sudah sampai satu tahap, sebagai job satisfaction atau kepuasan bekerja, anda akan boleh mencapai tahap untuk memilih, membuat decision mengikut pengamatan sendiri tanpa perlu memikirkan orang lain yang mungkin dengki dengan anda. Lagi satu faktor kedua untuk ketenangan ini ialah ASAS YANG KUAT. Benda ini, sangat penting dalam menjayakan business , tak kisahlah shaklee, burung, gagak, emas dara dan sebagainya. Memahami tujuan sesuatu benda itu, lebih penting, anda perlu melalui saat pahit manis, kerana dalam buku pelajaran, ianya hanya catitan berdasarkan pengalaman, tapi nilai menikmatik dan melalui pengalaman susah senang dalam business adalah tidak ternilai. Jadi, anda perlu faham, usaha yang kuat, dengan teknik perniagaan yang betul, boleh membuatkan anda menjadi seseorang yang hebat.

Pengorbanan Sacrifice 

Saja saya ulang dua kali, sebabnya, benda yang anda hendak capai ini, perlukan pengorbanan , perlukan duit, masa, dan tenaga anda, dikorbankan untuk berjaya. Anda pun tahu, ramai yang hendak RM 50k, tapi usahanya hanyalah layak mendapat RM 500 sahaja. Ada pulak takut nak belajar, nak keluar duit beli buku RM 15 pun tak sanggup, so tak hairanlah jika hasilnya pun sikit. Nampaknya, kita perlu berani, dan terus -menerus untuk mencuba, dan menghadapi krisis rugi duit, sebelum kita nak pegang duit yang banyak. Ternyata, dulu, saya galakkan wife mencuba pelbagai teknik pemasaran facebook , dan akhirnya duit itu memberikan pulangan, dan wife berjaya naik pangkat Supervisor pada Jun 2012. Bagi saya, saya sudah bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan, kerana saya sukakan wife saya menghadapi cabaran, samalah kami menerima cabaran berniaga dalam syarikat burung suatu ketika dahulu.


Kesimpulan: Pilihan Di Tangan Anda

Untuk berjaya, untuk bebas, untuk merasai banyaknya duit dan sebagainya, anda sendiri yang tentukan, anda ingin berjaya atau tidak, terpulang kepada anda. Jika anda berminat, boleh juga Puan Ainul Mustafa membimbing anda dalam perniagaan shaklee ini. Semuanya bergantung kepada anda, di luar sana, pelbagai peluang terbuka, cuma anda perlu kerja, jangan malas, keluar dari comfort zone, dan terus menerus mengimpikan kejayaan yang indah. Oklah sehingga kita bertemu lagi. Salam
\



13/05/2013

Apa yg best buat Shaklee business ? Hoo, sebenarnya banyak benda yang best. Setahu saya lah, dulu masa saya belajar kat UTM, dah ramai buat business Shaklee ni, tapi tak berapa minat, sampailah wife saya yang rajin puan Ainul Mustafa buat duit dengan Shaklee ni, tersentak pulak saya nak tolong, hahaha, biasalah inilah dipanggil Suami menolong Isteri. Apapun saya nampak, Isteri saya boleh berjaya, banyak benda yang dia berjaya dapat sejak buat Shaklee. Oklah ni nak senaraikan beberapa benda best semenjak berkecimpung dalam bidang daun hijau ni. Ilham topik ini adalah dari Master kami Hadhatina MKB.


business shaklee best

Pagi-pagi ini kalau bangun kekadang perut lapar, lepas tu mulalah nak tibai macam macam makanan. Jom kita tengok Apa itu Cinch Shaklee, produk yang memang dibuat khas untuk kuruskan badan. Jadi rasanya ramai dah berjaya kurus dengan cinch shaklee ini. Oklah pagi ini marilah saya nak bercerita sikit . Manalah tahu, nanti korang dapat idea. Banyak juga kajian dibuat untuk produk shaklee ni.


kurus dengan shaklee

12/05/2013

Saya macam biasa akan menulis tentang keywords yang masuk dalam blog saya, bila tengok nuffnang, ada juga orang yang cari tentang otak kanan melayu. Hmm, satu benda yang saya nak ulas dan beritahu anda, memang orang melayu kita hebat. Walaupun begitu, mereka ini ada yang popular dan ada juga yang kurang popular, ada  yang menerima nasib berbeza. Jom saya senaraikan beberapa insan cemerlang, dengan otak kanan yang dikira sebagai GENIUS melayu.


melayu hebat

11/05/2013

Menjadi Iron Man ? Ok sekarang ni aku baru je tengok filem Iron Man 3, lepas cuti dari bawak wife balik mengundi PRU 13, yang menyaksikan Iron Man Malaysia yang disebut sebut Husam Musa kalah kepada Tengku Adnan. Aku cuba tengok Iron Man ni, memang best, dari cerita pertama dan kedua, dan yang ketiga ni, banyak benda aku belajar, ianya membuatkan aku perlukan jiwa dan penelitian untuk memahami erti menjadi Iron Man sebenar .


baju iron man

Sebenarnya, bila google je entry cara nak dapatkan like banyak ni, macam - macam lah orang yang bagi idea, berjaya tak berjaya  tak tentulah, tapi ada juga yang dapat banyak, memang berguna dapatkan like page facebook yang banyak. Tentunya ianya menunjukkan korang popular, sebab ramai like korang kat facebook. Lagi lagilah bila fan page korang, yang berniaga mahupun yang berpolitik dan bersukan, akan ramai komen dan ramai juga yang rajin akan share. So saya nak share sikit cara nak dapatkan like banyak untuk facebook page anda .


cara tambah like fb

Hoo, sememangnya, golongan lelaki lepas kahwin, memang boroi, yang control tu oklah, tapi masalah utama lepas kahwin ni, macam macam keboroian yang wujud, kalau dah malas senaman tu, tak jaga pulak makan, adui, tapi takpa, dengan adanya produk shaklee khas untuk yang boroi, tak kisahlah lelaki ke perempuan. Di sini saya ada beberapa cadangan yang bagus untuk orang boroi. Jom kita tengok satu-persatu, apapun selamat lah mencuba, ikut bajet anda ok !!

boroi, shaklee, produk, omega guard, senaman, testimonial
Suami Puan Marina, pengambilan omega secara konsisten dan senaman, hilang doh boroi tu

1) Cinch Shake 

Macam biasalah, Cinch Shake dari Shaklee memang di reka khas khusus bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan. Korang juga boleh tengok, sehingga ada website khas untuk cinch shake ini. Sememangnya, produk shaklee ni dapat masuk Oprah . Kalau search je di google, ada yang hilang sampai 20kg dengan panduan diet cinch shaklee yang betul. So bolehlah tengok lagi testimonial cinch yang banyak perisa di website ni.

2) Energizing Soy Protein (ESP)

Selain dari Cinch, ESP juga tak kurang hebatnya. Ini di buktikan sendiri oleh Puan Marina sebelum ni yang saya ada cerita. Walaupun pakar shaklee lebih menyukai Cinch berbanding ESP untuk tujuan turunkan berat badan, tapi rata-rata kebanyakkannya berjaya menurunkan berat badan dengan mengamalkan ESP sebagai sarapan di waktu pagi yang indah sambil mendengar burung burung berkicauan. Selain itu, ESP juga banyak kelebihannya, nak cantik , nak seksi macam Tiz Zaqyah, dan sebagainya.

3) Omega Guard

Minyak ikan yang power dari Shaklee, OMEGA GUARD kaya dengan AHA dan DHA, serta minyak ikan yang bagus untuk kesihatan jantung anda. Tak lupa juga, kesan dari pengambilan Omega 3, ianya mampu melawan lemak dan seterusnya membakar lemak jahat dengan adanya lemak baik . Selain itu, ianya dapat membentuk ketahanan badan, supaya kurang demam. Cerita adik ipar saya Otak Movie pun ambil, dah kurang athma dan jarang dapat MC.

4) Lecithin

Lecithin juga mampu membuat tugasan seperti Omega, iaitu bertindak sebagai emulsifier, pemecah lemak, mencairkan lemak yang terkumpul di badan. Ramai juga yang berjaya kurangkan berat badan, badan terasa ringan, seluar mula longgar, hoo sehingga isteri isteri pun rekomen kepada suami tercinta mereka.

5) Alfalfa

Hehehe, Alfalfa ni raja segala tumbuhan, banyak khasiatnya tak terkata, google sahaja, ianya lebih dikenali sebagai Milk Booster untuk ibu-ibu yang berpantang yang ingin menyusukan anak. Selain itu, pengambilan Alfalfa juga boleh menyahtoksikan badan, yang juga faktor kepada penurunan berat badan, di samping memelihara kesihatan.

6) Herba-lax

Herba-lax pulak, selain dari nyahtoksin, ianya lebih kuat dari Alfalfa, kiranya, malam korang makan banyak, takpun lunch boss belanja makan pizza atau kfc, korang bolehlah ambil Herba-lax untuk buang terus minyak-minyak dan lemak -lemak yang ada. So rasanya pagi tu, korang senang membuang air besar, badan rasa ringan, oo lega,

7) Zink Complex 

Zinc complex pulak boleh membantu menyembuhkan luka, meningkat metabolisme, dan juga dikatakan mampu meningkatkan hormon testosterone untuk lelaki supaya lebih jantan, dan bantu kurangkan keboroian yang ada.


Buang Perut Boroi ?
Hubungi Ainul
013-3612717

Klik Sini UNTUK HARGA ISTIMEWA

10/05/2013


Salam Sejahtera. Macam mana saudara ? Alhamdulillah, saya selepas minum CINCH SHAKE SHAKLEE ni banyak perubahan yang saya alami. Cinch shake ni ada 3 perisa. Jom kita tengok perisa dia satu satu. So buat anda yang pernah rasa ESP yang ada satu perisa je, sekarang jom kita pelbagaikan resepi dengan minum Cinch Shaklee pulak. Cubalah dulu, mana tahu kalau berminat.

cinch shake shaklee kurus mantap body cun
3 Perisa Cinch Shake Shaklee

1) Vanilla (yang warna kuning tu) 

Yang ni yang wife saya mula mula belikan dulu. Saya minum masa bulan puasa. Alhamdulillah, berat badan saya turun. Rasa dia bagi saya sedap. Lagi best masa tu saya campurkan dengan ESP dan Kurma, memang layan buat berbuka puasa dan masa sahur.

2) Coklat

Yang ni memang rasa coklat pekat. Ada orang tak berapa gemar sangat cokelat, takpalah. Tapi memang saya suka rasanya, sedap. Kadang-kadang orang kata coklat ni boleh buat kita mengantuk dan sebagainya. Wife saya pulak tak berapa suka coklat, memang dia tak suka air milo, tapi apapun masa bulan puasa dulu, memang best woo cinch shake coklat ni , minum semasa sahur dan berbuka, so nasi ambil sikit jelah.

3) Cafe latte

Rasanya macam kopi, macam nescafe aislah. Ni memang favourite wife saya. Kitorang selalu campurkan dengan ESP, memang kawwww punya. Sampai sekarang saya beli caffe latte ni. SEDAP. Wife saya penggemar Cinch Shaklee ini. Adik ipar saya pulak minum dengan air masak je, rilek je, tengok tengok, perut tak menggelebeh sangat, rasa keras dan mantap kat perut.

CINCH SHAKLEE BEST

Apapun, ramai dah dapat manfaat dari minum CINCH SHAKE SHAKLEE ni. Memang Shaklee dah buat ujian klinikal . Terbukti dapat membantu menurunkan berat badan. Ramai dah berjaya  bermacam -macam testimonial cinch yang dah ada, sampai yang hilang 20kg pun ada. Apapun jika berminat bolehlah hubungi kami.


Hubungi Sekarang: 
Ainul : 013-3612717

09/05/2013

Tips Kurangkan Stress oleh Dato Dr Haji Mohd Fadzilah Kamsah (DMFK)

Pagi tadi, saya sangatlah Stress dalam kesesakan jammed yang teruk, macam biasalah suami isteri kena dengan Sinar Pagi layan lawak abg jem. Macam biasa adalah seorang pemanggil yang merayu macam mana nak kurangkan stress yang sukar hendak di buang. Dr Fadzilah Kamsah macam biasa, bagilah beberapa tips kurangkan stress, yang sesuai untuk golongan ibu yang bekerja pejabat, pergi pagi balik petang.


stress fadzliah kamsah

Berseri Seri Pasukan Selangor 2013 -Asyik SERI je !!!

Seri tu maksudnya, sama -sama handal, atau nasib seri, takpun kempunan nak dapat tiga mata. Berseri-seri ni lama-lama boleh menyebabkan pasukan selangor pada tahun ini akan banyak keciciran mata dalam liga super. Seperti mana yang diketahui, aku juga sibuk , tak sempat nak pergi stadium, dan kadang-kala terpaksa menyaksikan seri berseri ini dalam kaca tv.Ok lah, aku nak cerita sikit keadaan dan pengalaman berseri seri pasukan Selangor setakat ini.


jersi baru selangor 2013
Awek Selangor 2013, Saya Selangor Yakini Irfan Bakti

Selangor vs Negri Sembilan, 0-0

Selepas kekecewaan dengan JDT yang berjaya mengubah game pada Piala FA tempoh hari, Selangor nampaknya masih tumpul, dengan ketiadaan Forkey Doe, kemasukan Ramzul tidak banyak membantu , dan seolah-olah pemain Selangor masih mati akal dek kekalahan yang dikatakan agak memalukan, kerana boleh kelihangan defisit 2 gol kepada JDT. Apapun, Irfan bakti tetap tenang, dan Selangor sekadar seri, dalam game yang dikatakan hujan sedikit.

Selangor vs East Bengal, 2-2

Ini dikatakan perlawanan hidup mati Selangor dalam kempen  Piala AFC atau nama jawanya AFC Cup. Selangor mesti menang dalam game ini. So aku pergi ke stadium. Yang bestnya pulak, masa game AFC, aku tengok, pergh, dah lama tak ramai, suasana hambar, asrarudin tendang bola pun dengar . Seolah-olah, dalam satu masa tu, aku tengok, Selangor macam lawan catur dalam perpustakaan pulak. Apapun, boleh dikatakan, team AFC selangor, Sukor Jusoh, Raimi, dan Adib, berjaya mengkucar-kacirkan pertahanan lawan, walaupun ketinggalan 0-2, namun sukor dan adib berjaya menyelamatkan maruah selangor di saat-saat akhir perlawanan, dan tak sangka pulak selangor layak ke pusingan kedua AFC, tapi kena pergi kandang pihak lawan di Maldives sana.

Selangor vs Lions 12, 0-0

Fokey Doe pula sanggup untuk turun padang untuk menyelamatkan nyawa Selangor dalam kempen liga super 2013. Nampaknya kali ini, Selangor kehilangan rentak, dengan abg Sundramorthi main defends dan counter attack sahaja. Nampaknya ianya sungguh berkesan, dengan Selangor sekali lagi gagal menyumbat gol penting untuk merapatkan kedudukan dengan pendahulu liga Lions. Masa ini aku sibuk pergi Maste Celebration Zainul Anuar dan Lyna Noh di Empire Subang sana, sebelum singgah ke majlis doa selamat sepupu en Adi dan Sue, dan malam pulak tidur di rumah tokey mumsluv puan Aida Fazlin . hooo penatnya, dengan time tu pulak lutut terkehel, sakit seluruh sendi ku ini. 

Selangor vs Pahang , 2-2


Kehebatan Pahang kalini memang power, Selangor dua kali menjadi pendahulu, nampaknya termakan dengan taktik pahang. Pemain Pahang jersi no 7, Ravendran Surendran, tentunya menjadi duri dalam daging Selangor, kerana berjaya mengecewakan pasukan gergasi merah ini untuk membawa pulang 3 mata berharga. Bagaimana kesilapan sama terjadi kepada pasukan red giants, dengan bolos di saat-saat penyokong Tok Gajah nak balik tengok anak-bini kat rumah. Dulu pun selangor pernah kena begitu semasa di Lumut, ketika selangor dah mendahului 1-0 hasil jaringan Forkey Doe jugak. Nampaknya begitulah nasib malang pak lebai Selangor.

Sayangi Selangor, Yakini Irfan Bakti ?

Apapun, tugas getir buat Irfan Bakti, yang perlu merombak semula jentera serangan Selangor, yang nampaknya mudah dibaca oleh pihak lawan. Walaupun Dark Forces  Selangor cukup berbisa, adakalanya, gabungan Raimi dan Sukor yang berjaya merobek gawang kelantan tempoh hari perlu di berikan peluang. Wan Hosnie pun dah lama tak main, tak pun gunakan Afiq untuk mengkucar-kacirkan lawan dengan ketinggiannya. Apapun VIVA SELANGOR !!!

07/05/2013

Sertai RMC Shaklee Ainul Mustafa: Buat Duit Dari Rumah


Sekiranya anda berminat untuk menjadi sebahagian dari keluarga Shaklee kami, kami mengalu-alukan kedatangan anda ke Rich Millionaire Club ( RMC). Kami telah banyak membantu warga malaysia di luar sana untuk mencari pendapatan sampingan, selain mendapatkan kesihatan yang sihat. Banyak faedah yang boleh diperolehi dengan menyertai RMC Shaklee


RMC Shaklee Ainul Mustafa Daftar Sekarang

Mendaftar Ahli Shaklee

Pendaftaran keahlian : RM 65 + RM 10(WM)/RM 20(EM) Postage Memberkit, atau, pembelian bernilai RM 680 (=200 UV) akan mendapat keahlian PERCUMA.


-Yuran Keahlian adalah seumur hidup.Majalah Rasmi "Shaklee Today" akan diterima setiap 2 Bulan.

-Nikmati potongan harga 15-20% bagi setiap produk Shaklee yang ditawarkan.

-Tidak perlu bekejar atau keluar mencari pelanggan. Tidak perlu "head-hunting" untuk mencari downline.

- Tidak perlu menyimpan stok di rumah.

-Kelas bimbingan diberikan secara online/offline, kami sediakan group tertutup di FB untuk berkongsi tips/sharing on marketing, bisnes, consultation, product knowledge, motivation dan lain-lain.

-SISTEM yang kami gunakan telah terbukti membawa kejayaan kepada ramai ahli-ahli Shaklee di bawah RMC. Menjana INCOME 3-4-5 ANGKA, menikmati BONUS KERETA, PERCUTIAN bertaraf 6 STARS, Umrah & Ziarah,


Sertai kami sekarang!

Hubungi :

Ainul MustafaShaklee Independent Distributor
Shaklee ID - 866453
SMS/Whatsapp: 013 3612717
Email:ainulfadzilah@gmail.com


Muhammad Faiz Mohamed Saaid
SMS/Whatsapp: 013 3944294
Email:faizsaaid17@gmail.com

Fan page shaklee yang best dan terbaik untuk Anda

Ramai orang cari fan page shaklee terbaik, itulah, ramai yang cari dan ramai dah yang buat fan page shaklee ni. Memang untuk berniaga dan di cari oleh customer yang ada . Saya pun ada juga buat fan page shaklee yang best lagi kelakar, ada cerita bola sepak sikit. Oklah, sekarang ni, marilah saya menyenaraikan fan page shaklee yang best untuk anda. Buat masa ni, saya kasi 4 dulu ok ? Sebab banyak gile yang best kat sini

fan page shaklee yang best dan terbaik anda
fan page shaklee yang best, tengok sekali confirm nak jadi ahli

1) Shake Sihat Shake Hebat

Oklah yang ni adalah page kepunyaan Puan Norliza Abd Wahab, kalau anda tinggal area Bentong, Karak, dan sewaktu dengannnya, bolehlah hubungi Puan Norli. Biasanya, dia ni power kalau korang rasa ada masalah sendi, tulang dan sebagainya. So bolehlah korang refer kat puan norli ni. Dia boleh bantu korang bagi yang ada masalah kekurangan kalsium dan selalu sangat kejang kaki.


2) Dani Dania Store

Siapa tak kenal kalau bukan page ni ialah kepunyaan Blogger hebat yang dikagumi seluruh pelusuk putrajaya, iaitu Puan Ana Lyana. Ibu kepada dua orang anak yang comel -comel ini memang handal bab ibu berpantang. Korang cakapalah apa masalah korang, puan ana boleh cuba selesaikan. Macam macam perkara menarik tentang Ana Lyana ni, selain mempunyai suami yang minat pasukan Manchester United. Apapun, kalaulah korang ada masalah besar tentang berpantang, penyusuan ibu dan sewaktu dengannya, bolehlah korang hubungi Puan Ana Lyana ni.


3) Better Life 70

Yang ni kalau korang datangnnya dari Brunei, nak stok shaklee terus sampai ke rumah anda, bolehlah hubungi tuan kepada blog tersebut iaitu Puan Sharifah Nor Ashikin. Saya berhubung jauh dengannya semasa beliau ingin menjadi Pengedar Sah Shaklee. Apapun, kak shikin ni memang power tentang petua awet muda. hahha, Oklah, Shaklee pun sekarang ada Promotion VIVIX SHAKLEE yang memang untuk orang yang berumur, untuk kelihatan awet muda. Selain itu juga, kolagen Shaklee pun bagus untuk anda. So kalau berminat nak tahu petua awet muda yang power, boleh hubungi kak shikin.


4) Diet Diet Sihat

Hahah, yang ni paling power dalam sejarah Shaklee Malaysia. Antara paling popular, dengan pernah keluar Semanis Kurma 2013. Puan Ainul Mustafa, bolehlah korang nak tahu, tips kulit cantik, tips nak kurus, dan bergaya seperti selebreti terkenal. Ataupun, korang nak berfesyen dan sebagainya, nak buat side income dan sebagainya, bolehlah hubungi Puan Ainul . Memang power Puan Ainul Mustafa.


02/05/2013

Cerita Bola Sepak Terbaik oleh Faiz Saaid

Alhamdulillah, blog Faiz Saaid yang banyak cerita bola sepak terbaik ni, menjadi carian di nuffnang, walaupun sorang je masuk. Dah masuk bulan PRU-13 ni, ramai pulak yang akan balik kampung, tak kurang juga akan bawak balik cerita bola sepak yang best untuk anak dan saudara-mara di kampung halaman. Apapun kali ini, gua nak buat sikit rangkuman perlawanan bola sepak yang ada di dunia dan yang paling penting cerita bola sepak Malaysia.


selangor lawan new radiant kelab maldives
Pusingan kedua AFC Cup , New Radiant vs Selangor

1) Selangor dan Kelantan Layak ke Pusingan kedua Piala AFC

Apapun, tahniah kepada pasukan Selangor, yang ternyata bernasib baik, terselamat dari penyingkiran awal dalam peringkat kumpulan. Ternyata, Amri yahyah dan Adib, terus membuatkan pasukan Selangor  mara, tapi menerima padah kerana hanya menjadi naib juara. Jadi naib juara perlulah pergi ke rumah Juara yang lebih bagus , tiket kapal terbang tentulah mahal dan sebagainya. Lain pula dengan Kelantan yang cemerlang dengan tajaan ADABI, memang sedap di makan sejak turun kemurun, walaupun HOTLINK tidak bagus di liga super, tetapi Bojan memasak dengan sedap, bila adanya ADABI . Apapun, Kelantan akan bermain di Kota Bharu dengan semangat The Red Warriors.

2) Kebangkitan Bola Sepak Jerman

Kebangkitan Bola Sepak Jerman, terserlah dengan layaknya 2 pasukan terkuat bundesliga, Bayern Munich dan Borusia Dortmund. Hooo, ianya memang gila tak terkata dengan Bayern melauk Barcelona 7-0 secara agregate, walaupun Madrid  berjaya merapatkan jurang kemaluan dengan kekalahan tipis 4-3 secara agregate kepada Dortmund. Ianya menjadi perbualan hangat sekarang dengan Taktikal berbeza yang diterapkan oleh bolasepak, dan ianya menjadi satu trend atau kebangkita Jerman dalam bolasepak mereka, seiring dengan kemajuan teknologi dan kejuruteraan mereka.

3) Artikel 88 dan Rajagopal yang Kebal

Kisah artikel 88 terus menjadi kritikan, dan Rajagopal seolah-olah kebal dengan FAM yang tak henti henti nak salahkan orang. Ternyata rakyat Malaysia yang inginkan kemajuan bolasepak terus dihampakan, dengan prestasi naik turun dan beberapa keputusan berat sebelah yang menyebabkan beberapa pasukan tempatan menjadi mangsa kerakusan FAM. Tambahan lagi, ranking bola sepak kita yang semakin turun dan tidak pernah nak naik. Kita terus sombong dengan status liga super dan terus lalai dengan jangka masa pendek yang memelihara pasukan yang banyak sejarahnya seperti Selangor. 

4) PRU-13 akan mengubah lanskap BOLASEPAK Malaysia ?

Belum tentu lagi, ini dapat dilihat dengan kejatuhan bolasepak di Selangor. Kenapa selangor ye, bukan pasukan lain seperti Kedah. Bagi aku, Khalid Ibrahim Manifesto bukan janji telah gagal untuk memimpin Selangor menjadi pasukan yang kuat dan popular di mata dunia. Selangor gagal membawa penyokong ramai setiap kali perlawanan liga super. Tapi  takpa, nanti aku akan buat cerita khas tentang MB Selangor yang kadangkala aku tak puas hati.

Penutup: Tasha Shilla dan Tiz Zaqyah Mana lagi Cun ?

Ok ni  cuma soalan bonus dari saya untuk anda semua, korang rasa siapa lagi cun dan bergetah ?So kalau betul betul nak seksi dan hot, bolehlah hubungi wife saya Ainul Mustafa . Banyak tips terbaik untuk anda semua.