Blog Orang Selangor

31/12/2012

Alhamdulillah, bulan januari ni, SHAKLEE malaysia buat promotion Advanced Joint Health Tablet (AJHT). Macam biasa,beli 6 percuma 1. Teringat kat kawan adik ipar , haritu dia accident, memang sendi sendi dia rasa sakit. 


ajht shaklee
COMFORT ZONE ? bila kita tengok balik diri kita, barulah kita tahu, kalau kita selesa dengan kerja sekarang ni, selesa dengan keaadaan kita sekarang, maknanya kita dah berada didalam COMFORT ZONE. So kenapa nak kena keluar dari COMFORT ZONE ni ?


bahaya comfort zone

Untuk Piala Asia akan datang ni, aku rasa itu king gobal dah kena congak balik siapa yang patut main MALAYSIA dan siapa yang patut digugurkan. Aku memang suka style sepanyol yang ada perancang yang hebat seperti xavi, xabi alonso, inniesta, silva, dan fabregas. Gua tengok game euro haritu dengan italy kena lanyak 4-0, sebab mereka berjaya sekat pirlo di bahagian midfield dan player italy terpaksa lari kejar anak ayam. Aku rasa 5 player ni memang antara yang terbaik setakat ni.


midfield malaysia
Liga super 2013 akan bermula esok. Korang rasa best ke nak tengok liga malaysia ni. Asyik dok layan presiden FAM letak jawatan dan sebagainya. Hmm takpalah, kita teruskan komen, sebab kita sayangkan negara Malaysia ni.


 liga super 2013
Saya dan wife sempat jugak singgah BIG BAD WOLF 2012 kat the mines haritu. Apa yang best masa tu, walaupun hari biasa, memang ramai orang kat sana. Ada jugak yang saya tengok ambil cuti semata mata nak beli buku untuk anak-anak. Rasanya buku yang kat atas tu adalah yang betul betul menarik minat saya.


big bad wolf

27/12/2012

Bila anda dah buat sales dengan shaklee, anda layak mendapat bonus dari shaklee. Bonus ni ialah reward kepada sales anda. Tengoklah pada tahap sales anda. Kalau anda berjaya buat sales dalam RM 10k, dah boleh dapatdah bonus 21% dari total sales anda.


cek shaklee

26/12/2012

Apa yang anda perhatikan sekarang ialah kami sekeluarga anak menantu MUSTAFA AHMAD sedang membuka booth di presint 3 putrajaya. So ni kiranya first booth mumsluv sejak ia dilancarkan pada tak tahu lak tarikhnya. 


baju mumsluv
Saya harinipun takda banyak nak cakap pasal shaklee, kalini kita tengok sudut business pulak. So apa yang korang tahu pasal business ? Macam macam benda kita nak kena tahu. Saya ceritakan point point penting dalam nak business .(Saya takdalah pakar, apapun kalau ada nak tambah, sila komen di bawah ni.)



Fuhh, tahniah Singapore sebab menang kejuaraan AFF tahun ni, dengan menjadi pasukan paling banyak menang piala dengan 4 kejohanan, dan juga pasukan yang ramai orang luar masuk jadi player. Apapun, saya tengok Malaysia main haritu memang hancur. Passing semua out, harapkan mat yo lari kejar bola, memang tak smart. Midfield kita hancur lebur, dan yang paling sedih, kita bermain bertahan, sepatutnya kita menyerang sebab kita perlukan gol.


piala aff  suzuki 2012

25/12/2012

Salam sejahtera, nampak tak gambar di atas ? Sebenarnya tu gambar baru je habis kelas. Kelas outdoor ? Boleh bawak anak dan sebagainya. Seronok sangat, Jom tgk wife saya punya cerita di sini. Oklah, Apa yang kitorang buat kalau outdoor ni ? Tak perlu projector, yang penting isi. Ya pengisian tu penting, kami cuba merungkai rahsia orang yang berjaya dalam shaklee ni. Salah satunya kita nak tahu tips penting untuk naikkan sales


kelas shaklee best

19/12/2012

Salam sejahtera. Belum sunyi lagi dari isu Malaysia kalah kepada Thailand dalam separuh akhir piala AFF SUZUKI 2012. Apapun semuanya menuduh sana-sini kesilapan yang dilakukan. Apapun debat penjaga gol Malaysia pun menjadi perbualan hangat. Setelah Malaysia kalah 0-3 kepada singapura, apek terus hilang tempat, dan digantikan oleh farizal. Apapun jom baca ulasan aku tentang kedua-dua penjaga gol ini.


penjaga gol malaysia

10/12/2012

Salam sejahtera bertemu kita lagi dalam info sihat cergas bersama chef faiz. Ok sekarang ni mari kita tengok apa yang menarik tentang protien ni. Maklumat ini di cedok dari page kami SIHAT CERGAS


khasiat protein


Salam sejahtera, ramai sangat semalam pergi stadium tengok bola malaysia lawan thailand. Sayangnya Malaysia sekadar seri satu sama, dan kelebihan tentunya milik thailand yang mendapat satu gol ditempat lawan.


piala aff suzuki 2012